Bečić: Oni iz fotelja optužuju druge za fotelje, plaše se narodne volje

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Nekada nam je DPS govorio da ako nijesmo sa njima onda smo protiv Crne Gore i evropskog puta, a sada nam naše kolege koje su dobile mandate na riječi i besi da neće sa DPS-om, kažu da ako nećemo u njihov projekat sa DPS-om, onda smo protiv evropskog puta, saopštio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić

„Kad se prisjetimo da je Pozitivna Crna Gora političku izdaju pravdala odbranom evropskog puta onda je sve još jasnije. Nakon “odbrane” evropskog puta Pozitivne, stigla je afera “koverta”, ali i “pohvale” iz međunarodne zajednice poput “hibridni režim”, “endemska korupcija”, “opšte demokratsko nazadovanje””, naveo je Bečić.

On je ukazao da je paradoks da su Demokrate, koje su autori Sporazuma o prozapadnom, evropskom i evroatlanskom putu Crne Gore, antievropejci jer neće sa DPS-om, a oni koji su anti-NATO i protiv najvećeg dijela tog Sporazuma su sada postali evropejci samo zato, kako je kazao, što su spremni na pakt sa DPS-om.

„Zato se njihov Memorandum ne bavi ni jednim od ključnih pitanja. Toliko o doslednosti, principijelnosti i postojanju stavova”, istakao je Bečić.

Smatra da je na sceni licemjerstvo.

„Kada oni pozivaju da se iz šume brani Crna Gora, pale gume, blokiraju putevi kamenjem, šleperima i na druge načine, ili pokušavaju neustavno blokirati Parlament 28.12.2020., onda je to zaštita ustavnih ljudskih prava i sloboda. Lično sam uvijek pozdravio svakog građanina ili grupaciju koja je mirno protestovala bez obzira da li sam se sa njim slagao. Kada građani širom Crne Gore, negdje i na -15 stepeni, mirno i dostojanstveno žele da izraze nezadovoljstvo zato što im se otima narodna volja, onda se sraman usklik pojedinca na jednom skupu kojeg su svi odmah osudili, predstavlja kao stav naroda, partija, grupa. Jeftino, providno, tragično”, naveo je Bečić.

On je poručio da su oni za EU, NATO i građansku Crnu Goru, „a protiv “koverte”, “snimka”, “prisluškivanja”, “21 miliona”, drugih antievropskih vrijednosti i prevare 208 hiljada građana Crne Gore”.

Kada je riječ o foteljama, kako je kazao, i tu je sve jasno.

„Oni koje optužuju za fotelje nude da se ide na izbore, da fotelje vratimo narodu i da ovo narod riješi, a oni koji iz fotelja optužuju druge za fotelje, odbijaju izbore, odbijaju da potpišu da neće sa DPS-om i da rješavamo ovo unutar parlamentarne većine, već naprotiv kažu da su spremni na pakt sa DPS-om jer žele još fotelja i plaše se narodne volje”, naglasio je Bečić.

Kazao je da je sve u životu prolazno, a posebno funkcije.

„Sve za slobodu, obraz i čast, a slobodu, obraz i čast ni za šta, nikome i nikada! Ni u životu, ni u politici”, zaključio je Bečić.

Naslovna fotografija: Aleksa Bečić | Izvor: Skupština Crne Gore

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *