Kabinet vicepremijera: Radimo na rješavanju ubistva Duška Jovanovića i drugih napada na novinare

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Potpredśednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović, kao predśednik Biroa za operativnu koordinaciju, u dužem vremenskom intervalu preduzima aktivnosti koje imaju za cilj konačno rješavanje ubistva glavnog i odgovornog urednika lista “Dan” Duška Jovanovića, saopštili su za Portal RTCG iz kabineta potpredśednika Vlade. Oni su rekli da se sprovode aktivnosti na rješavanju ostalih slučajeva napada na novinare.

„Kabinet potpredśednika Vlade preduzima aktivnosti na rješavanju ubistva Duška Jovanovića, ali i ostalih slučajeva napada na novinare, kao što su napad na redakciju ‘Vijesti’ i ostale novinare i istraživače. Potpredśednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović, kao predśednik Biroa za operativnu koordinaciju, u dužem vremenskom intervalu preduzima aktivnosti koje imaju za cilj konačno rješavanje ubistva glavnog i odgovornog urednika lista ‘Dan’ Duška Jovanovića”, kazali su iz Abazovićevog kabineta.

Kako tvrde, vrijedno je napomenuti da kabinet potpredśednika Vlade ima odličnu saradnju sa Komisijom za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

„Sloboda medija predstavlja jasan pokazatelj demokratskog iskoraka jednog društva. Mediji u današnjoj Crnoj Gori su sveprisutan faktor društvene zbilje koji obavještavaju javnost o svim dešavanjima, edukuju i ukazuju na probleme i društveno-političke anomalije, te kroz to i u značajnoj mjeri kreiraju mišljenje građana, pa je otuda i njihova uloga veoma važna i odgovorna. U to ime, čestitamo im Dan novinara Crne Gore”, poručili su iz Abazovićevog kabineta.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *