Knežević: Sukob među vladajućom većinom inicirali oni koji žele da sačuvaju fotelje

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Pojašnjavajući za Radio Crne Gore da je ironija to što je potpredsjednik Demokratske narodne partije Dragan Bojović najavio mogućnost podnošenja inicijative Skupštini da ta partija formira manjinsku Vladu, lider DNP-a Milan Knežević saopštio je da je za rješenje aktuelne krize neophodan razgovor pa makar o tehničkoj Vladi i određivanju datuma prijevremenih parlamentarnih izbora

„Vjerujemo da bi bilo neophodno da se prekine sukob na relaciji Krivokapić-Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine, te da se kroz razgovor pokuša doći do rješenja”, navodi Knežević.

Ukoliko se uspije izaći iz začaranog kruga optužbi između Krivokapića i Abazovića, lako se možemo dogovoriti, kaže Knežević.

Potvrdio je da će DF glasati za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ali isto tako i za skraćenje mandata Skupštini, ukoliko nema dogovora unutar parlamentarne većine.

„Smatramo da skraćenje mandata Skupštini i određivanje datuma prijevremenih paralmentarnih izbora podrazumijeva formiranje tehničke vlade koja bi trebalo da sprovede te izbore”, kaže on.

Knežević ističe i da su sukob među vladajućom većinom inicirali oni koji žele da sačuvaju fotelje.

„Imamo realan problem foteljaške svijesti koja želi da zaustavi Crnu Goru na njenom evropskom putu”, navodi Knežević.

Lider DNP-a poručuje da, iako je DF pristao da bude dio eksperimenta Krivokapić-Abazović u prošloj godini, ovog puta neće pristati ni na kakve ucjene i ponižavanja, niti će dozvoliti da se 67 odsto parlamentarne većine koju prezentuje DF mariginalizuje ili predstavi kao nepodoban.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *