Krivokapić preuzima Ministarstvo pravde, smjenjuje Abazovića i Radulovića sa čelnih mjesta Vladinih tijela

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG/Vijesti Online


Predśednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić preuzeće koordinisanje Ministarstvom pravde, ljudskih i manjinskih prava (MPLjMP), saopšteno je Portalu RTCG iz Kabineta premijera. Do sada je tim resorom rukovodio ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Sekulović je za Portal RTCG potvrdio odluku premijera.

Odluku je, kako je saopšteno, Krivokapić donio u subotu. 

Sekulović je preuzeo vođenje MPLjMP nakon što je Vladimir Leposavić smijenjen sa funkcije 17. juna prošle godine.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović smijenjen je iz Državne delegacije Crne Gore za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji, koju je predvodio.

Ta delegacija zadužena je da vodi pregovore sa državama članicama Evropske unije i učestvuje u radu međuvladinih konferencija EU i Crne Gore, koje se održavaju dva puta godišnje i čiji su učesnici ministri spoljnih poslova.

Umjesto njega Vlada je na elektronskoj sjednici imenovala ministra ekonomije Jakova Milatovića, potvrđeno je Vijestima.

Radulović je međutim ostao u Kolegijumu za pregovore, koji čine premijer, ministar vanjskih poslova i glavni pregovarač.

U Državnoj delegaciji su bili ministar vanjskih poslova, glavna pregovaračica i ambasador Crne Gore u Briselu.

Vlada se zvanično nije oglašavala tim povodom.

Vlada Crne Gore takođe bi trebalo da se izjasni o predlogu premijera Zdravka Krivokapića o smjeni potpredśednika Vlade Dritana Abazovića sa mjesta predśednika Nacionalnog savjeta za borbu protiv visoke korupcije, potvrđeno je Radio Televiziji Nikšić.

S obzirom na to da Krivokapića podržava većina ministara u Vladi, realno je očekivati da će ovaj predlog biti izglasan na današnjoj śednici Vlade.

Nacionalni savjet na čijem je čelu Abazović formiran je 17. decembra 2020. godine, a za njegove članove su izabrani dr Milan Popović, Milojko Spajić, Stevo Muk, a za šefa Stručnog tima Vanja Ćalović Marković.

Naslovna fotografija: Zdravko Krivokapić | Izvor: Vijesti Online/Luka Zeković

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *