Pojavio se sajt koji označava ‘izdajnike’, poznat rukopis?

Crna Gora

Izvor: Vijesti Online/GP URA


Na crnogorskom internet nebu kreiran je i otvoren sajt izdaja.me na kom se targetiraju poslanici koalicije “Crno na bijelo” (CnB) i Socijalističke narodne partije (SNP), prenose “Vijesti”

Na sajtu su objavljene fotografije poslanika iz CnB i SNP i potpredsjednika Vlade, Dritana Abazovića uz neprimjerene natpise “Prodato”, “Izdaja”, “Spasi obraz”.

Na sajtu se navodi i da se „protesti održavaju svakog četvrtka i nedjelje u 19 časova”.

Inicijativa za glasanje o nepovjerenju Vladi je u skupštinskoj proceduri, a nju je inicirala koalicija CnB, a podržali poslanici opozicionih partija.

U Podgorici je trenutno sjednica Glavnog odbora SNP na kojoj se raspravlja o aktuelnoj političkoj situaciji.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je 17. januara predstavio predlog za izlazak iz političke krize, koji podrazumijeva buduću manjinsku Vladu od dijela stranaka sadašnje vlasti i opozicije, ali ne i predstavnika vladajućeg Demokratskog fronta i opozicione Demokratske partije socijalista.

Vladajuće URA i SNP 15. decembra prošle godine sa dijelom opozicionih partija nacionalnih manjina u Crnoj Gori potpisale su memorandum o saradnji.

URA i CIVIS, konstituenti koalicije CnB, pozvali su sve partije u crnogorskom parlamentu da podrže koncept manjinske vlade.

URA: Iza fašističkog sajta ‘izdaja.me’ stoje Bečić i Bogdanović, Spajić i Krivokapić

„Kako poznat rukopis crtanja meta. Mračni centri su i dalje tu, i spremni su na sve zbog fotelja. Samo neka znaju jedno – što god dođe mi smo mu naredni!”, napisao je Miloš Konatar, poslanik URE, na svom Fejsbuk profilu.

„Za ovo i sve što može izaći iz ovoga lično smatram odgovornima: Aleksu Bečića i Borisa Bogdanovića, kao i kabinet premijera i lično Zdravka Krivokapića, zajedno sa ministrima Milojko Mickey Spajić i Jakov Milatović. Svojom retorikom i djelovanjem su uradili sve da nacrtaju mete političkim protivnicima. Pa je li to vrijedno toga? Isto ovo radio je i bivši režim preko sajta UDAR.ME U svakom slučaju – uplašiti nas neće“, naveo je on.

„URA će od Ministarstva unutrašnjih poslova hitno zatražiti odgovor ko stoji iza sajta „izdaja.me“ na kojem se targetiraju poslanici poslaničkih klubova „Crno na bijelo“ i Socijalističke narodne partije“, poručili su iz te partije.

„Gotovo da je jasno iz čije kuhinje izlazi ovaj radikalni, fašistički diskurs i sadržaj u kojem se građani pozivaju na ulice a poslanici targetiraju sa zatamnjenim crno-bijelim fotografijama. Sa adresa onih političkih snaga i pojedinaca koji istim sadržajima danima unazad zasipaju crnogorsku javnost.To je najveći domet politike onih koji odustaju od evropskog puta, civilizovanog i parlamentarnog života, Crne Gore u budućnosti bez balasti prethodnog režima kojemu je isto bilo svojstveno“, zaključuju u saopštenju.

Martinović: U moru gnusnih i ogavnih laži Konatara ova je jedna od najgorih

Na Konatarove navode osvrnuo se poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović saopštivši da poslanik GP URA Miloš Konatar „nastavlja u svom primitivnom stilu crtanja meta”.

„Ovaj provokator i sijač lazi nastavlja sa širenjem mržnje i neistina, uostalom – kao što bi svako ko je odlučio da zbog 21 miliona izda građane. U moru gnusnih i ogavnih laži ovog poslanika ova je jedna od najgorih. Evo, pošto njegov šef koordinira bezbjednosnim sektorom, neka ponudi jedan dokaz da je ovo kreirano od strane Demokrata, te da iza ovoga stoji bilo koji čovjek iz Demokrata, istog trena ćemo ga relaksirati od našeg učešća u politici”, napisao je Martinović na Tviteru.

Dodaje i da od Konatara ne očekuje istovjetnu ponudu.

„Jer je čovjek koji je na godišnjici velike narodne pobjede, prije samo par mjeseci, obećao da neće rušiti Vladu sa DPS-om. Dakle, svaka mu je istina kao i ova. Zajedno sa svojim sadašnjim i bivšim drugovima, upisao se u knjigu sijača lažnih vijesti i dokazanih obmanjivača javnosti”, naveo je Martinović.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *