SNP još uvijek nije odlučio o manjinskoj vladi

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) nije danas odlučivao o eventualnoj podršci manjinskoj Vladi, kazao je nakon śednice Glavnog odbora lider partije Vladimir Joković. Poručio je i da će odluku donijeti poslije 7. februara kada, kako dodaje, sve bude jasno u Crnoj Gori. Joković je ponovio da SNP neće biti dio Vlade u kojoj će biti DPS.

„SNP nije danas odlučivao o manjinskoj vladi, jer definitivno ova Vlada još postoji i mi ćemo sačekati trenutak kada će biti u Parlamentu izjašnjavanje o toj temi. Mi imamo 3. februara izjašnjavanje o nepovjerenju potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, 4. februara imamo raspravu oko povjerenja Vladi, imamo raspravu oko skraćenja mandata Skupštini i na kraju 7. februara odluku o povjerenju predsjedniku Parlamenta”, kazao je Joković.

Zbog toga kako navodi, nije logično pričati o manjinskoj Vladi, ako bude izglasano skraćenje mandata Skupštini.

„Mi smo ovdje zauzeli stav i zaključak da GO ovlašćuje poslanike, da povodom ovih odluka koje će biti donešene u Parlamentu da prisustvujemo sjednicama, da iskažemo svoj stav shodno dogovoru i da vidimo kakav je rasplet situacije i mi ćemo glasati o tim pitanjima, poslije toga, ako bude izvjesno formiranje eventualno manjinske, prelazne Vlade, tehničke Vlade, SNP će imati śednicu GO kada će zauzeti konačan stav jer po našem Statutu to pripada Glavnom odboru”, poručio je lider SNP-a.

Konačna odluka, kako dodaje, zavisi od odluka u Parlamentu.

„Mi i dalje želimo da bude nađeno rješenje u okviru ove parlamentarne parlamentarne većine pojačano sa partijama nacionalnih manjina i to bi bilo neko rješenje koje bi bilo optimalno za SNP”, naveo je Joković.

Opcija su, kako kaže, tehnička, manjinska vlada ili izbori.

„SNP neće biti dio Vlade u kojoj će biti DPS, a odluku ćemo donijeti nakon 7. februara kada sve bude jasno. Odluku će donijeti GO SNP”, kazao je Joković i poručio da će SNP uvijek biti dio dobrih rješenja u Crnoj Gori.

Naveo je i da ih previše ne dotiču napadi na SNP.

„SNP neće biti dio neke Vlade u kojoj će biti DPS, a odluku ćemo donijeti poslije 7. februara kada sve bude jasno u Crnoj Gori”, poručio je Joković.

Neće SNP, ponovio je biti 41. glas za rušenje Vlade, a neće glasati ni za smjenu potpredśednika Vlade Dritana Abazovića. Joković vjeruje da neće glasati ni za skraćenje mandata Skupštini, čime bi se išlo na izbore.

Naslovna fotografija: Nakon śednice GO SNP | Izvor: Portal DAN/Ivona Drobnjak

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.