Tužilački savjet raspisao javni poziv za v.d. VDT-a

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Član Tužilačkog savjeta iz reda nevladinih organizacija (NVO) Stevo Muk kazao je da je danas raspisan javni poziv za vršioca dužnosti (v.d.) vrhovnog državnog tužioca (VDT) i da će trajati pet dana

Poziv je danas objavljen na internet stanici TS.

„Tim pozivom ohrabrujemo sve one zainteresovane, koji ispunjavaju uslove, date u Zakonu u državnom tužilaštvu da se prijave”, kazao je Muk novinarima nakon sjednice TS.

Kaže da se na taj način šalje poruka ohrabrenja svima onima koji misle da mogu da obavljaju tu funkciju.

Nastavak konstitutivne śednice, kako je naveo, zakazan je za 5. februar.

Muk je kazao i da su tražili informacije o statusu radnog staža i godinama osiguranja za sve oni koji ispunjavaju uslove za penziju u okviru tužilačke organizacije.

On je potvrdio i da na današnjoj śednici nije konstatovan prestanak mandata aktuelnom predśedniku TS, već će to biti urađeno na śednici 5. februara.  

Tužiteljka Đurđina Ivanović izabrana je za zamjenicu predśednika Tužilačkog savjeta, potvrdio je Muk.

Na śednici je, zahtjevom člana iz reda uglednih pravnika Siniše Gazivode, koji je tražio izmjenu dnevnog reda kako bi u što kraćem roku raspisali javni poziv za vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca, usaglašeno kako će da glasi pozivni tekst za zainteresovane kandidate, da u roku od pet dana od dana objavljivanja, dostave potrebnu biografiju u elektronskoj formi na mejl Tužilačkog savjeta.

U Skupštini je 29. decembra prošle godine izabrano pet novih članova Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika i nevladinog sektora.

Za nove članove savjeta iz reda uglednih pravnika izabrani su advokati Siniša Gazivoda, Miloš Vuksanović, Filip Jovović i Borivoje Đukanović.

Stevo Muk iz Instituta alternativa izabran je za člana Tužilačkog savjeta iz nevladinog sektora.

Izvor naslovne fotografije: rtcg.me

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *