Krivokapić bez kvoruma, zakazao novu śednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Crna Gora

18:30

Śednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost danas nije održana, usljed nepojavljivanja pet članova, a već za śutra u 16 sati zakazana je nova sa istim dnevnim redom, odnosno razmatranje aktuelne bezbjednosne situacije u državi i izvještaja o događajima na Cetinju od 3. do 5. septembra”, saopšteno je iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Pet članova Vijeća za nacionalnu bezbjednost, kako su naveli, nisu došli „uprkos tome što je održavanje śednice bilo organizovano i prilagođeno obavezama većine članova”.

Na śednici su se, kako je precizirano u saopštenju, pojavili premijer Zdravko Krivokapić, kao predśednik Vijeća, te članovi ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

Nedolaskom pet članova Vijeća onemogućeno je usvajanje izvještaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra 2021. godine. Usvajanje tog dokumenta je preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izvještaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izvještaja u cjelini”, ističu iz Kabineta premijera.

U tom smislu, kako su ocijenili, „zabrinjava činjenica da pet članova Vijeća pokazuju očiglednu neodgovornost kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbjednosne situacije u državi”.

„Sa ciljem potpune transparentnosti već śutra premijer Krivokapić će zakazati novu śednicu u 16 sati sa istim dnevnim redom, sa osnovnim ciljem da građani Crne Gore budu do kraja upoznati sa sadržajem izvještaja”, navedeno je u saopštenju.


17:50

Śednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost je počela, ali njoj ne prisustvuje niz članova.

Osim poslanika Milana Kneževića, ne prisustvuje joj ni vicepremijer Dritan Abazović, kao ni ministri vanjskih i unutrašnjih poslova Đorđe Radulović i Sergej Sekulović. Poslanik Mevludin Nuhodžić takođe je odsutan.

Kako prenosi Pobjeda, Sekulović je kao razlog odsustva naveo to što mu nije na vrijeme dostavljen materijal.

Navodno je Zdravko Krivokapić, koji i predśedava Vijećem, danas namjeravao da smijeni direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Krivokapić je śednicu sazvao sinoć.

Članovi Vijeća još su premijer ministri Olivera Injac i Milojko Spajić, i direktor ANB Dejan Vukšić.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.