MCP: Ne dajemo podršku manjinskoj vladi

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da nije dala podršku, niti želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama, te da su netačne glasine da SPC daje podršku formiranju manjinske Vlade Crne Gore

„Za Mitropoliju je dragocjena i važna izborna pobjeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija. Kao što je svima poznato te mirne, molitvene litije su bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vjere”, piše u saopštenju MCP.

Poručuju da niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi, kako navode, na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim.

„Podśećamo da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog ugrožavanja vjerskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se nažalost nije dogodilo do dana današnjeg”, zaključuje se.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.