Demokratski front insistira na rješenju unutar sadašnje većine

Crna Gora

Izvor: Vijesti Online


Demokratski front (DF) je zadovoljan što će Vlada Zdravka Krivokapića okončati mandat, ali insistira da rješenje za novi kabinet bude traženo u sadašnjoj parlamentarnoj većini ‒ koja bi bila pojačana podrškom partija manjinskih naroda

To bi bila tehnička vlada, za koju bi trebalo tražiti i podršku Demokrata.

To su lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević sinoć saopštili potpredsjedniku Vlade i lideru GP URA Dritanu Abazoviću, koji je razgovarao sa njima, nakon što je dobio podršku Glavnog odbora da se otvore konsultacije o razrješenju političke situacije u državi, uz ocjenu da je „model manjinske vlade u ovom trenutku optimalno rješenje za izlazak iz političke krize”.

Iz DF-a je zvanično saopšteno da su dvojica zvaničnika Fronta još jednom ponovili „jasne poruke o izlasku iz aktuelne krize, kao i da će glasati za smjenu Abazovića koju je inicirao Krivokapić”.

„Mandić i Knežević su zatražili od Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje”, navodi se u saopštenju.

Oni su obavijestili potpredsjednika Vlade da je njima i koaliciji “Za budućnost Crne Gore” neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om.

Naslovna fotografija: Mandić i Knežević | Izvor: © AP Photo/Risto Božović

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *