DF otpočinje proteste ukoliko neko iz većine napravi dogovor sa DPS-om

Crna Gora

Izvor: Pobjeda


Lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević razgovarali su sa predśednikom Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimirom Jokovićem i još jednom ponovili njihove stavove da je neophodno poštovati i sačuvati izbornu volju građana iskazanu na izborima 30. avgusta, i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje.

Oni su poručili da je bilo kakav dogovor sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) neprihvatljiv, te da će DF, ukoliko djelovi postojeće parlamentarne većine naprave bilo kakav dogovor sa njima, otpočeti i predvoditi vaninstitucionalnu borbu organizujući proteste.

„Vjerujemo da će to biti i stav SNP-a”, dodali su iz DF-a ističući da se u „tom slučaju neželjenog scenarija moraju u što kraćem roku održati vanredni parlamentarni izbori na kojima bi volja građana Crne Gore bila najbolji i jedini arbitar za rješenje teške društveno političke krize”.

Čelnici DF-a su sa žaljenjem konstatovali da je aktuelna Vlada u svojoj spoljnjoj politici, na najvažnijim međunarodnim adresama bez ikakvog osnova, koristila svaku priliku za satanizovanje i pokušaj kompromitovanja Demokratskog fronta, iako se, kako su kazali, njihov savez sve vrijeme trudio da društvene i političke probleme rješava u Crnoj Gori.

„Što kroz ovakve razgovore s liderima postojeće parlamentarne većine, činimo i u ovoj krizi”, dodaju oni.

Prema njihovim riječima, predśednik SNP-a je još jednom ponovio da je nažalost narodna volja iznevjerena nepotpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC, i da po dubini nije došlo do demontaže DPS-a, što je, kako je kazao, između ostalog i dovelo do krize unutar same Vlade ‒ zbog čega je ocijenio da je postojeće stanje neodrživo.

„Zato SNP i smatra da bi trebalo izabrati novu Vladu, jer postojeća ne odražava narodnu volju, pošto se u njoj nalaze i ljudi za koje niko nije glasao na izborima, a neki među njima čak nisu ni izašli na izbore”, navdeno je u saopštenju.

Joković je posebno naglasio da pojedini ministri koji pominju da su se žrtvovali za Crnu Goru, uopšte ne spominju dvoipodecenijsku žrtvu SNP-a, a da pritom nijesu ispoštovali nijedan dogovor sa ovom partijom.

Predśednik SNP-a je ponovio i da je ova Vlada urušila samu sebe, i da joj ne treba veći protivnik od nje same, te da će SNP uraditi sve da dođe do izbora nove Vlade u okviru aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda sa kojima je potpisao Memorandum.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *