Krivokapić opet bez kvoruma na sjednici Vijeća za bezbjednost, zaprepašćen nedolaskom članova

Crna Gora

Izvor: Vijesti Online


Ni na današnjoj sjednici se nisu pojavili Abazović, Knežević, Nuhodžić, Sekulović i Radulović

Ni na ponovljenoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost nije se pojavilo pet članova tog tijela, koji su bojkotovali jučerašnje zasjedanje, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića.

Podsjećaju da Vijeće vrši usmjeravanje i koordinaciju organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor.

Na današnjoj sjednici se nisu pojavili koordinator službi bezbjednosti i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, predsjednik i potpredsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

„Zaprepašćujuća je činjenica da osobe na ovako odgovornim pozicijama nijesu zainteresovane za davanje na uvid javnosti izvješaja o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, 5. septembra na Cetinju, za koji je zainteresovan veliki dio domaće javnosti”, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Takođe je, kako navode, iskazana „naročita neodgovornost” kada je u pitanju razmatranje obavještajno-bezbjednosne procjene rizika i prijetnje po nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

„Iz svega navedenog se da zaključiti ko drži do bezbjednosti građana Crne Gore, a koga zanima isključivo i samo – politikanstvo”, zaključuje se u saopštenju.

Naslovna fotografija: Zdravko Krivokapić | Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *