Krivokapić otkazao Raduloviću zvaničnu posjetu Sjevernoj Makedoniji

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, po nalogu predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, morao je da prekine službenu posjetu Sjevernoj Makedoniji, saznaje Portal RTCG

RTCG saznaje da je formalno obrazloženje za otkazivanje bilo to da premijer Krivokapić nije bio obaviješten o posjeti, te da je zbog toga neophodno da se vrati u zemlju.

Ministar Radulović, koji se nalazi u Skoplju, uskoro bi trebalo da krene nazad za Crnu Goru.

Naime, on je u makedonskoj prijestonici, neposredno pred početak sastanka koji je bio planiran po agendi, dobio nalog iz Vlade Crne Gore da prekine posjetu Sjevernoj Makedoniji i vrati se nazad u Podgoricu.

Radulović je u toj zemlji trebalo da se sretne da predsjednikom Sobranja, šefom države, potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije, te šefom diplomatije te zemlje.

On je tom prilikom uputio izvinjenje domaćinima zbog otkazivanja posjete.

Prema informacijama Portala RTCG, Radulović je rekao domaćinima da je u pitanju reakcija premijera prema njemu lično, koju je ocijenio kao neprikladnu i neprofesionalnu.

Za sjutra je najavljen sastanak ambasadora Crne Gore i šefa diplomatije Sjeverne Makedonije Bujara Osmanija, da se dodatno pojasne razlozi za otkazivanje posjete.

Portal RTCG podsjeća da je premijer Krivokapić juče optužio ministra Radulovića da je od septembra prošle godine intenzivno radio za manjinsku vladu.

„Tome svjedoče brojni kontakti, brojna putovanja. Ja sam čovjek koga hoće informacije. Ne postoji informacija o bilo kojem susretu, bilo kojeg člana vlade, a da je nisam dobio na ovaj ili onaj način”, rekao je Krivokapić.

Naslovna fotografija: Đorđe Radulović | Izvor: EPA-EFE/Filip Singer

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *