Lekić: Eksperti sada zaista ekspertski blamiraju zemlju

Crna Gora

Izvor: Facebook


Povodom jučerašnjeg diplomatskog skandala crnogorskih vlasti u Makedoniji lider Demosa Miodrag Lekić kazao je da eksperti u Vladi sada zaista ekspertski brukaju Crnu Goru

„I dok se, dok se državne institucije nalaze u stanju slobodnog pada, Krivokapić i Radulović se nadgornjavaju, prelazeći sada i na međunarodni teren. Nažalost bez svijesti o blamiranju države”, naveo je Lekić.

Predsjednik skupštinskog Odbora za međunarodne odnose navodi da je s jedne strane skandalozno to da Radulović kojem je Skupština Crne Gore i formalno iskazala nepovjerenje, pritom delegitimisan i u samoj vladi, sve to ignoriše da bi dakle bez legitimiteta i elementarne državne pristojnosti krenuo u putovanja svjedočeći o haotičnoj agoniji vlade.

„S druge strane, premijer nastavljajući svoju nemoć, lakoćom saopštava čak da je u toku državni udar, očigledno nesvjestan težine izgovorenih riječi. U oba slučaja imamo blamažu pred međunarodnom zajednicom.”

Lekić zaključuje da je, imajući u vidu državni format ovih osoba i nastalu situaciju, na političkim subjektima obaveza da što prije konstituišu ozbiljne inicijative za legalno prevazilaženje teškog institucionalnog stanja u zemlji.

Naslovna fotografija: Miodrag Lekić | Izvor: © Filip Filipović

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *