Joković: Glas naroda je i glas boga, DF treba da učestvuje u vlasti

Crna Gora

Izvor: Pobjeda


Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković smatra da Demokratski front treba da učestvuje u svakoj vladi u kojoj se formira parlamentarna većina koju sačinjava i DF

„Glas naroda je i glas boga i DF treba da učestvuje u vlasti. Onda je logično pitanje: Zašto će nam izbori ako određujemo ovi mogu, a ovi ne mogu da sačinjavaju vlast. Ublažavanjem retorike i brzim promjenama u Crnoj Gori vjerujem da će svi oni koji učestvuju na izborima bez ikakvih problema biti poželjni da sačinjavaju vlast, naravno ako imaju širok koaliconi kapacitet da stvore parlamentarnu većinu”, kazao je Joković u Jutarnjem programu na TV Pinku.

Kako sada stvari stoje, kako kaže Joković, Vlada Zdravka Krivokapića neće dobiti podršku u parlamentu. To je, smatra, rezultat izjava Krivokapića i neozbiljnih dešavanja unutar Vlade.

„Ta vlada je bila i te kako posvađanja, tu nije bilo saradnje… Krivokapić se odmetnuo od liste koja ga je proizvela. Nije odradio ono što je bila dužnost Vlade ‒ popis, potpisivanje Temeljnog ugovora, odlučna borba protiv kriminala i korupcije… Veoma je neuspješan eksperiment sa Vladom Zdravka Krivokapića”, ocijenio je Joković.

Komentarišući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Joković je rekao da je SNP imao izvanredne odnose sa svakom vlašću u Srbiji.

„Kako radi Aleksandar Vučić najbolje pokazuju rezultati i broj glasova koje osvaja na izborima. Za nas je najbolji predsjednik Srbije i najbolja vlast u toj zemlji ona koju izaberu građani. Kao što vidimo, ubjedljivo pobjeđuje Vučić, a ne pobjeđuje zato što priča već zaista razvoj ekonomije u Srbiji je nešto na šta treba da se ugledaju sve zemlje Zapadnog Balkana koje nisu u EU”, poručio je Joković.

Naslovna fotografija: Vladimir Joković i Jovana Jeremić | Izvor: TV Pink/Screenshot

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *