Koprivica: Narodni otpor se ne smije zaustaviti

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je da je inicijativa za rušenje Vlade u stabilnim i redovnim aktivnostima pokazatelj političke korupcije

Koprivica je na pres konferenciji rekao da je svaki građani dužan da se tome suprotstavi na miran način.

„Ljudi svoj bunt treba da iskažu na miran i dostojanstven način. Jedino u Sjevernoj Koreji nema protesta. Protesti su mjera demokratskog i ustavnog postupanja”, rekao je Koprivica.

Građani i odgovorni političari su, kaže Koprivica, oni koji zajedno treba da zaustave pokušaj političke korupcije i prekrajanja izborne volje građana.

Primijetili su, kako kaže, „određene akcije sabotiranja veličanstvenih narodnih protesta, te ubačene elemente od strane onih koji nasilno žele da preuzmu vlast”.

„Narodni otpor na demokratski i miran način se ne smije zaustaviti. Ako narod stane, počiniće se veleizdaja kakvu Crna Gora ne pamti i koja će za posljedicu imati rušenje ustavnog poretka i standarda građana”, poručio je Koprivica.

DPS, kako je rekao, ćuti i čeka da je onaj ko učestvuje u koruptivnoj šemi vrati na pozicije odlučivanja: „Odgovorni političari koji čuvaju izbornu volju građana i građani koji ne žele izdaju pobjede su posljednja linija odbrane”.

„Ako stanu, sprovešće se politička korupcija”, upozorio je Koprivica, navodeći da su građani odlučili da pokažu za šta su glasali.

Iza svega, kako je rekao, stoji DPS, a na djelu je pokušaj zbunjivanja javnosti.

Izlaz iz krize, smatra Koprivica je u čvrstim garancijama većine da neće s DPS-om i da se nakon toga definiše model.

Podsjetio je Koprivica i da su građani juče napokon primili veće plate, zahvaljujući programu Evropa sad koji je zasluga aktuelne vlade.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *