Uprava policije: Tokom januara rasvijetljeno pet krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminala

Crna Gora

Izvor: Portal DAN


Podnijete su četiri krivične prijave protiv četiri fizička i jednog pravnog lica za pet krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije

Policijski službenici su u Bijelom Polju, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, u januaru rasvijetlili pet krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su istakli u saopštenju, podnijete su četiri krivične prijave protiv četiri fizička i jednog pravnog lica za pet krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije.

„Krivična prijava podnijeta je protiv Lj.M. (40), zaposlenog u Upravi za šume PJ Bijelo Polje, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nesavjestan rad u službi na način što je u toku 2021. godine propuštanjem dužne pažnje i nadzora u svojstvu službenog lica reonskog lugara nesavjesnim radom i nevršenjem svoje službene dužnosti omogućio bespravnu sječu u državnoj šumi u ukupnoj količini od oko 100 m3 čime je sebi ili drugom omogućio sticanje protivpravne koristi, a Upravi za šume PJ Bijelo Polje gdje je zaposlen, pričinio štetu u iznosu od oko 4.000 eura”, navodi se u saopštenju

Saopštili su da je krivično procesuiran i S.C. (47) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave.

„On je ova djela izvršio na način što je od nepoznatog lica u Podgorici nabavio alkoholna pića sa falsifikovanim akciznim markicama Ministarstva finansija Crne Gore, ukupne vrijednosti 1.128 eura, uz namjeru, kako se sumnja, da ih proda po većoj cijeni, nemajući odobrenje za obavljanje trgovinske djelatnosti”, dodaju u saopštenju.

Krivična prijava je podnijeta, kako su kazali i protiv R.Z. (18) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo iznošenje i unošenje zaštićenog prirodnog dobra i posebno zaštićene biljke i životinje i trgovanje njima. Kako se sumnja, on je ovo krivično djelo izvršio na način što je 16. januara van graničnog prelaza, iz Republike Srbije u Crnu Goru, unio dvije kornjače i jednu egzotičnu pticu bez saglasnosti nadležnih organa i potrebnih zdravstvenih uvjerenja.

„Protiv privrednog društva d.o.o. Gradnja i izvršnog direktora B.P. kao odgovornog lica u ovom pravnom licu podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta, u mjestu Srđevac na način sto su na dijelu naznačene parcele deponovali veću količinu materijala – riječnog nanosa, šljunka vlasništvo “Gradnja” d.o.o. Bijelo Polje, bez odobrenja nadležnih organa”, zaključuju iz Uprave policije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *