Kraj jedne ere! Tom Brejdi ide u penziju!

Globus

Izvor: N1


Poslije 22 nevjerovatne sezone, Tom Brejdi odlazi u penziju

Kako je prenio ESPN, Tom Brejdi završava igračku karijeru.

Posle 22 nevjerovatne sezone, sedam osvojenih šampionskih titula i tri nagrade za najboljeg igrača sezone, pet nagrada za MVP Superboula, brojnih postavljenih i oborenih rekorda jedna era je završena.

Tom Brejdi odlazi u (zasluženu) penziju.

Za 22 godine Brejdi je odigrao 365 utakmica, od igrača koga gotovo niko nije zapazio na draftu do legende.

Na gotovo svim stranicama knjige rekorda NFL nalazi se njegovo ime ‒ prvi je po broju prebačenih jardi u ligaškom dijelu sezone (84.520), pokušanih pasova (11.317) i kompletiranih pasova (7.236), kao i po broju pasova za tačdaun (624).

Posebna priča su nastupi u plej-ofu i rekordi koje je tu ispisao ‒ ima najviše pobjeda među kvoterbekovima (35), najviše pasova za tačdaun (86) i najviše prebačenih jardi (13.049).

U srednjoj školi vječita rezerva, prvi pas na Univerzitetu Mičigen u kome je takođe bio rezerva bio je presječen, razmišljao je i o promjeni tima nakon dvije sezone, ali Lojd Kar imao je samo jednu stvar da kaže na to ‒ „ako odeš žalićeš cijelog života”.

I ostao je da se bori. Prvi kvoterbek postao je tek u drugom dijelu završne godine koledža. Na draft 2000. otišao je kao neko za koga su timovi mislili da nema svijetlu budućnost.

Nju Ingland Patriotsi preskočili su ga u trećoj rundi drafta, ali i dalje je bio na raspolaganju u šestoj, kao 199. Patriotsi su ga izabrali iako su imali tri kvoterbeka na raspolaganju, uključujući i Drua Bledsoa.

Kada je prvi put sreo vlasnika kluba Roberta Krafta, dosta hrabro mu se predstavio kao „najbolja odluka koju je njegova franšiza donijela”.

I onda se potrudio da to i dokaže.

Poslije dvije decenije, 2020. godine napustio je Patriotse i već u prvoj sezoni u novom dresu Bakanirsima donio titulu.

A sada je svemu kraj. Možda i najbolji kvoterbek svih vremena odlazi u penziju.

Naslovna fotografija: Tom Brady | Izvor: AP

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *