Abazović: Zaplijenjeni kokain plod transnacionalnog kriminala | Knežević: Nema bojazni od nemira 3. i 4. februara

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Specijalno državno tužilaštvo (SDT) danas je članovima skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu predstavilo novi i drugačiji izvještaj u vezi sa aktuelnim slučajem zapljene oko 500 kilograma kokaina, kazao je potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović

Abazović je, nakon sjednice Odbora, koja je bila zatvorena za javnost, kazao da su velike količine kokaina, koje je crnogorska policija zaplijenila, plod transnacionalnog kriminala.

Kako prenose Vijesti, Abazović je negirao navode premijera Zdravka Krivokapića o sopstvenoj umiješanosti u šverc te droge.

„Kada je riječ o povezivanju mene lično, mislim da je svim članovima Odbora jasno da je to smiješno. Krivokapić nije došao, a imao je priliku da pred članovima Odbora i kamerama iznese navodne činjenice”, rekao je Abazović.

On je kazao da je predsjednik Odbora Milan Knežević postavio nekoliko vrlo logičnih pitanja glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, dodajući da su i njegova razmišljanja slična.

„Dilema koja se ispostavila jeste zašto SDT nije uzelo slučaj u kom je zaplijenjeno 1,2 tone kokaina, a jeste slučaj zaplijene kokaina u Voliju”, poručio je Abazović.

On je istakao da se mora doći do organizatora i krijumčara, dodajući da donedavno policija nije mogla doći ni do kokaina.

„Varaju se oni koji misle da će se sistem transformisati preko noći, samo zato što se promjenio rukovidilac”, rekao je Abazović.


Knežević je rekao da je, nakon duže od četiri sata, završena sjednica na kojoj je jednoglasno usvojen izvještaj.

„Došao sam do zaključka da neko mora da završi u ludnici – ili mi koji smo slušali ili oni koji su nam saopštavali detalje”, rekao je Knežević.

Kako je naveo, špediter Đoko Drobnjak nije jedini krivac i trebalo bi da se brani sa slobode.

On je kazao da je u aktuelnom slučaju zapljene kokaina mnogo nepoznanica, dodajući da su članovi Odbora saznali da u tom slučaju nijesu saslušani preduzetnici Izet Rastoder i Dragan Bokan.

Prema riječima Kneževića, Drobnjak prošao poligraf, kao što su ga prošli i članovi porodice Krstović.

„Čini mi se da neko porodicu Krstović pokušava isturiti kao glavne krivce. Zašto SDT nije isto reagovao u ta dva slučaja?”, kazao je Knežević.

Knežević je kazao i rekao je da čelnici bezbjednosnog sektora u tužilaštva nisu na današnjoj sjednici pomenuli da postoji bilo kakva bojazan od nemira 3. i 4. februara.

Za te datume zakazane su sjednice Skupštine na kojima će se raspravljati o nepovjerenju Abazoviću, skraćenju mandata Skupštini i nepovjerenju Vladi.

Knežević je rekao da je raspoložen da odmah zakaže novu sjednicu ako neko ima drugačije informacije.

Izvor naslovne fotografije: TVCG/Screenshot

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *