Iz Uprave policije apeluju na opreznu vožnju: U posljednjih pet dana život izgubilo šest osoba

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju na putevima u Crnoj Gori je evidentiran povećan broj saobraćajnih nezgoda u kojima je u posljednih pet dana, nažalost, život izgubilo šest osoba, od kojih je čak troje mlađe od 26 godina, saopšteno je iz Uprave policije

„Ono što posebno zabrinjava je da su najčešći prekršaji koje uočavaju policijski službenici, zbog kojih su sankcionisani vozači, i dalje neprilagođena brzina, preticanje kolone vozila ili vozila na punoj liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola”, navode iz policije.

Skreću pažnju na činjenicu da nigdje u svijetu, pa ni u Crnoj Gori, ne postoji realna mogućnost da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik koji bi kontrolisao ponašanje vozača i sankcionisao svaki uočeni prekršaj.

„Zbog toga apelujemo na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da prisustvo saobraćajne policije ili strah od kazne ne budu opredjeljujući za oprezniju vožnju, već da, savjesnim i odgovornim ponašanjem doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju”, poručuju u saopštenju.

Takođe, apeluju na roditelje da kategoriji mladih vozača (vozač do 24 godine), skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilima. 

Uprava policije će, kako navode, i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo svojih službenika, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

„Svakako, još jednom apelujemo na sve vozače, da svojim odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu  ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama, što je konačno i naš zajednički cilj”, poručuju iz Uprave policije.

Izvor naslovne fotografije: Pexels/JESHOOTS.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *