Joković: Prije će se vratiti Savez komunista na vlast nego DPS

Crna Gora

Izvor: Pobjeda


Demokratska partija socijalista se neće vratiti na vlast u punoj snazi kakvu su imali prije 30. avgusta, kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković

Komentarisao je izjavu predsjednika DPS-a koji je najavio podršku manjinskoj vladi, ocjenjujući da to pokazuje u kojoj se situaciji nalazi DPS.

„Prije više od godinu mislili su da su nedodirljivi, a ova izjava pokazuje da se DPS nikada u tom obliku i u toj snazi vratiti na vlast u Crnoj Gori”, naveo je Joković gostujući u emisiji “Press plus” na Adria TV.

Realniji je, kako je kazao, povratak Saveza komunista na vlast u Crnoj Gori nego DPS-a.

„Povratak DPS-a na vlast i bojazan građana Crne Gore u vezi toga je nemoguć”, rekao je Joković.

Upitan da li je manjinska vlada znači povratak DPS-a na mala vrata, Joković je odgovorio odrično.

„Građani više neće glasati DPS, jer kad su jednom pali poslije tolike vladavine, jasno je da povratka neće biti”, smatra Joković.

Odgovarajući na pitanje da li će pristati da sa DPS-om budu većina u parlamentu, Joković je kazao da nikada neće biti u vlasti sa tom strankom, ali da će odluke o eventualnoj podršci novom konceptu donijeti stranački organi.

„Prvo da vidimo kako će se završiti sve sa Vladom Krivokapića, da li će biti raspuštanja parlamenta, a za nas je najbitnije da se nađe rješenje u okviru postojeće većine zajedno sa manjinama. Veoma je bitno da se počne proces pomirenja u Crnoj Gori”, rekao je Joković.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *