Lekić: Afirmisati duh saradnje i konsenzusa u vladajućoj većini

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Umjesto estradnih parapolitičkih polemika treba u redovima parlamentarne većine afirmisati duh saradnje i konsenzusa, kazao je lider Demosa Miodrag Lekić. Iz Demosa je za Portal RTCG rečeno da je, prihvatajući predlog predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića za sastanak, Lekić sa njim razgovarao o aktuelnim procesima na crnogorskoj političkoj sceni

„Time je predsjednik Demosa zaokružio razgovore na iste teme sa gotovo svim političkim subjektima iz parlamentarne većine. Glavne poruke iz navedenih razgovora biće od značaja za zauzimanje stavova Demosa na sjednici Predsjedništva stranke koja je zakazana za 2. februar”, kazali su Portalu RTCG iz Demosa. 

U svim razgovorima čelnik Demosa se, kako se tvrdi, zalagao da umjesto estradnih parapolitičkih polemika treba u redovima parlamentarne većine afirmisati duh saradnje i konsenzusa.

„Jedino tako se može afirmisati zrela politička inicijativa kojom bi se realizovala legitimna alternativa dubokoj političkoj i institicionalnoj krizi u zemlji. U tom duhu je protekao i razgovor predsjednika URA i Demosa sa opredjeljenjem obje strane da aktuelnu krizu treba rješavati isključivo u Crnoj Gori, uz poštovanje demokratskih principa ustavno-institucionalnog sistema”, kazali su iz Demosa. 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *