Bečić: Pozivam građane i političare na mir i toleranciju

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Predsjednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić pozvao je sve političke aktere i građane na mir, toleranciju, međusobno uvažavanje i poštovanje

On je na Tviteru podsjetio na riječi Marka Miljanova „da je junaštvo braniti sebe od drugoga, a čojstvo braniti drugoga od sebe”.

Saopštio je i da je na današnjem sastanku Kolegijuma Predsjednika Skupštine dogovoren način rada na predstojećim sjednicama Skupštine Crne Gore koje su sazvane za sjutra, preksjutra i u ponedjeljak. 

„Dogovoreno je da ukoliko bude kvoruma i ukoliko se izglasa predloženi dnevni red, vrijeme trajanja rasprave poslanika iznosi: tri sata za prvo vanredno zasijedanje, tri sata za drugo vanredno zasijednje, četiri sata za prvu tačku trećeg vanrednog zasijedanja, jedan sat za drugu tačku trećeg vanrednog zasijednja i dva sata za četvrto vanredno zasijedanje”, saopštio je Bečić.

Skupština, kako je rekao, nastavlja da radi isključivo po Ustavu i Poslovniku, kako je, navodi on, radila i prethodnih godinu i po dana.

„I neću dozvoliti bilo kome zloupotrebu Poslovnika, niti će iko smjeti da opstruira rad Skupštine. Pozivam sve političke aktere i građane na mir, toleranciju, međusobno uvažavanje i poštovanje. Imajmo uvijek na umu riječi Marka Miljanova da je junaštvo braniti sebe od drugoga, a čojstvo braniti drugoga od sebe”, rekao je Bečić.

Kolegijum je, navodi šef parlamenta, oštro osudio prijetnje poslanici SDP-a Draginji Vuksanović Stanković, kao i drugim javnim funkcionerima i funkcionerkama sa različitih strana političkog spektra, afirmisao današnje saopštenje Ženskog kluba tim povodom i pozvao nadležne na odlučnu reakciju i zaštitu svih ugroženih.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *