Vladajuća koalicija u Tivtu podnijela inicijativu za skraćenje mandata SO

Crna Gora

Izvor: Pobjeda


Odbornici vladajuće koalicije u Tivtu “Narod pobjeđuje”, Bokeški forum i liste “Goran Božović-časno i odgovorno za bolji život” uputili su predsjedniku Skupštine opštine Andriji Petkoviću inicijativu za skraćenje mandata tivatskoj Skupštini.

Potpis na inicijativu stavilo je 16 odbornika vladajuće koalicije.

U inicijativi podsjećaju da je posljednja sjednica SO Tivat održana krajem juna prošle godine i da do danas pored više pokušaja nije održana 11. sjednica zbog nedostatka kvoruma.

Ističu i da je od Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore Skupštini opštine Tivat upućen akt od 29. decembra 2021. godine kojim se, između ostalog, daje preporuka da se u roku od 30 dana sazove i održi sjednica Skupštine opštine Tivat.

Navodi se i da je „očigledno da Socijaldemokratska partija više ne daje manjinsku podršku Koaliciji sastavljenoj od Koalicione izborne liste ‘Narod pobjeđuje’, Bokeškog foruma i grupe birača ‘Goran Božović-časno i odgovorno za bolji život’, te da se skraćenjem mandata sazivu SO Tivat stvaraju uslovi za raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora i omogućava rješenje političke krize”.

Tri liste, sa SDP-om, čine vlast u ovom primorskom gradu.

Izvor naslovne fotografije: Opština Tivat

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *