Vučurović: Ako neko pokuša da oživi DPS uslijediće protesti

Crna Gora

Izvor: Adria.tv


„Tu smo nepokolebljivi, borimo se za očuvanje izborne volje građana. Vidim da su Demokrate na istom fonu i ti protesti će uslijediti ako neko pokuša da oživi DPS i uključi je u odlučivanje u procesima. Javnost će se uvjeriti u snagu tih protesta”, zaključio je on.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je za Prva TV da su spremni za proteste, te da neće dozvoliti povratak DPS-a na vlast.

„Ono što smo vidjeli juče na relaciji Demokrate-Ura ne daju nam neku nadu da se može doći do dogovora. Naši poslanici su juče poslali poruke pomirenja i dogovora. Vidjeli smo da je Konatar kazao da će razgovarati sa parlamentarnom većinom, a ja od URA nisam čuo neke konkretne ponude osim floskula i prazne priče o evropskom putu i evropskoj vladi”, naglasio je on, prenosi portal Dan.

Vučurović je ponovio da DF-u nije prihvatljiva vlada koju bi podržao DPS.

„Nadam se da će se svi dozvati pameti, posebno oni koji su se odlučili da sruše izbornu volju i da će se ona sačuvati. Mogli smo sve nesporazume riješiti tako da novu vladu čine ljudi iz parlamentarne većine. Prošle godine smo na sve načine pokušali sa rekonstrukcijom vlade, ali URA nije bila za to. Potpuno je nejasno u ovoj zbrci koja se desila ko će činiti novu vladu”, dodao je on.

Vučurović je rekao da će DF imati snažan odgovor ukoliko URA vrati DPS u poziciju da odlučuje.

„Nije normalan slijed da se pravi vlada koju podržava DPS. Oni moraju biti kažnjeni za sve što su radili u poslednjih 30 godina. Ovdje su se desile promjene, a ova ekspertska vlada je napravila samo kontinuitet vladanja DPS-a. Ne može biti evropska i prosperitetna vlada ako se DPS nalazi u njoj”, dodao je on.

Izjava Gabrijela Eskobara, koji je kazao da DF u ovom trenu nije partner, kako dodaje, djeluje kao kolonijalan odnos.

Poručio je da se DF zalaže da se formira Vlada od partija parlamentarne većine i manjinskih stranaka.

„Jedino što bi sačuvalo izbornu volju je to. Sve drugo nosi opasnost po bezbjednost Crne Gore i tu bi narod mogao da nađe odgovor da se takva situacija ne dogodi”, ocijenio je on.

Vučurović je kazao da su izbori rješenje, a DF nema problema sa izborima.

„Mi bi bila prva opcija u tim izborima i nakon njih bi krenuli u dogovor o vlasti. DPS je na istorijskom minimumu, ali je pitanje ko bi organizovao te izbore. Njih ne bi mogla da organizuje ova vlada. Oni, nažalost, nijesu odradili svoj posao”, kazao je on.

On je istakao da ne može da vjeruje da bi SNP pristao da bude u Vladi koju manjinski podržava DPS.

„Ko god je koalirao sa DPS-om završio je na margini. Sad imamo URA i SNP, URA je već nagovijestila da bi DPS mogao biti dio aranžmana i već je otišla ispod cenzusa. Nadam se da SNP, kao naš partner, neće to uraditi”, istakao je Vučurović.

Poručio je da neće dozvoliti da se DPS vrati na vlast, a dodao je da je ta partija u teškom padu.

„Oni se neće vratiti na vlast, ali hajde da mi ne pravimo nikakav privid da se vrate. Takva avantura nije potrebna ni URA, niti bilo kome. DPS se neće vratiti na scenu u snazi kakav je bio”, dodao je.

Vučurović je rekao da kad DF kreće u organizaciju protesta – to čini razmišljajući o svim detaljima.

„Tu smo nepokolebljivi, borimo se za očuvanje izborne volje građana. Vidim da su Demokrate na istom fonu i ti protesti će uslijediti ako neko pokuša da oživi DPS i uključi je u odlučivanje u procesima. Javnost će se uvjeriti u snagu tih protesta”, zaključio je on.

Izvor naslovne fotografije: NSD

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *