Ivanović: SNP kooperativna za svaki dogovor

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Razgovori o formiranju nove vlade teku u dobrom smjeru, i ona bi trebalo brzo da bude formirana, rekao je poslanik SNP-a Dragan Ivanović. Odluke o učešću SNP-a u vladi, kako je rekao, donosi Glavni odbor, koji još nije zasijedao. Čekaju ishod pregovora, odnosno hoće li vlada biti formirana iz parlamentarne većine ili će to biti manjinska ili neka druga vlada.

On je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da u ovom momentu ne može reći kada će biti formirana manjinska vlada i ko će je činiti, navodeći da će to biti brzo.

„SNP nema još stav po pitanje manjinske vlade. Sve vrijeme smo bili za to da se vlada formira iz parlamentarne većine, pa su razgovori već vođeni sa DF-om. Meni je jako žao što su Demokrate poslije svega odustale od te neke priče. Nadam se da će pristati pa da se nova vlada formira iz parlamentarne većine”, rekao je Ivanović.

On je rekao da je SNP kooperativna za svaki dogovor.

Nije mogao da precizira ko iz bivše vlade može biti dio i one koja bi uskoro trebalo da bude formirana: „Teško mogu to da kažem. Prihvatamo, ako se svi slože, da bude i nekih nestranačkih ličnosti. Cilj nam je i interes da ta vlada bude sposobna da iznese teret svega što će njoj biti obaveza”.

Bitno je da se sada iskristališe hoće li biti dogovora u parlamentarnoj većini: „Ako neće, a čini mi se poslije ponašanja Demokrata da neće doći do toga, onda će se praviti manjiinska vlada u kojoj bi nosioci svih aktivnosti bili iz koalicije ‘Crno na bijelo'”.

„Oni bi u tom slučaju ponudili SNP-u učešće, a nama onda predstoji da na Glavnom odboru odlučimo hoćemo li biti dio vlade ili ne. Ako bismo bili, mi bi morali veoma ozbiljno da uđemo u tu priču, svjesni činjenice koliko je propusta bilo nekom prethodnom periodu”, rekao je Ivanović.

On je rekao da bi nova vlada morala napraviti prioritete i pokazati građanima da je spremna da se uhvati u koštac sa svim problemima.

„Ako bi Dritan Abazović bio premijer, SNP-u bi normalno po svim pravilima pripadalo mjesto predsjednika Skupštine Crne Gore, ali sve je stvar dogovora”, rekao je Ivanović.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *