DF najavljuje da će blokirati cijelu Crnu Goru

Crna Gora

Izvor: Pobjeda


Lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević poručili su da će blokirati Crnu Goru protestima ukoliko izostane dogovor unutar parlamentarne većine i bude, kako su rekli, iznevjerena izborna volja građana.

Mandić je saopštio je da su danas obavili razgovor sa predsjednikom Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimirom Jokovićem.

„Imali smo potrebu da mu prenosemo poruke da što se tiče koalicije ZBCG neprihvatljivo je da bilo koji subjekt te koalicije pravi bilo kakav dil DPS-a. Takođe je neprihvatljivo da bilo ko od tri pobjedničke koalicije sa DPS-om i svako iznevjeravanje volje građane naiće na bveliki otpor svakog poltičkog subjekta ko želi da odbrani tu pobjedu”, rekao je Mandić na konferenciji za medije.

DF će, kako je rekao, u takvom scenariju krenuti u snažne proteste i oni neće biti onakvi kakvi se gledaju u Crnoj Gori i gdje neko može da pomisli da se zloupotrebljava crkva, hramovi i važna adresa koja nadrasta političku scenu.

„Poslaćemo takvu poruku da ćemo blokirati cijelu Crnu Goru”, poručio je Mandić.

Siguran je, kako kaže, da će Joković prenijeti poruke DF-a organima SNP-a.

„Godinama smo se borili protiv DPS-a i Mila Đukanovića i danas kada je ta partija u opoziji nemamo pravo da im dodamo ruku i vratimo na najvažnija mjesta odlučivanja, a to je da budu u izvršnoj vlasti ili da daju podršku njoj”, istakao je Mandić.

Očekuju da će se ubrzo održati sjednica GO SNP-a i dodaje da će DF ubrzo informisati javnost kako će biti organizovana njihova kacija.

„Odlučna borba nam predstoji, ali ova borba je velika i traži odgovorne ljude. Ne može se bez izbora i na prevaran način izdati izborna volja naroda”, poručio je Mandić.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da je DF učinio sve i čini sve da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine.

„Činimo sve što je u našoj mogućnosti da naše kolege iz aktuelne političke većine shvate ozbiljno krize u kojoj se nalazimo i da ćemo svjesti zajedno za sto i vratiti se principima od 30. avgusta 2020. To smo i danas saopštili kolegi Vladimiru Jokoviću”, rekao je Knežević.

On je poručio da SNP poslije 25 godina ponovo bira između Mila i Momira. On je ponovio da će DF tražiti održavanje prijevremenih predsjedničkih država.

„Milo Đukanović poslije svega što je uradio Crnoj Gori ne može ostati na mjesto predsjednika države do aprila 2024. godine.”

On je ponovio da će DF blokirati cijelu Crnu Goru.

„Blokiraćemo ulice, saobraćajnice… Nećemo se skrivati iza guma, šerpi, petardi. Bićemo zajedno sa našim narodom i predvodićemo ga. Nećemo zabranjivati našem narodu da dođu sa trobojkama i staćemo pod njima i ostalim zastavama sa kojima se diči Crna Gora. Ostajemo čvrsto uz naš narod i izborne principe”, poručio je Knežević.

On je zamolio pristalice da sačekaju sljedeće obraćanje jer, kako je rekao, daju napore da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine.

Komentarišući to što se lider GP URA Dritan Abazović susreo sa predsjednikom države i DPS-a Milom Đukanovićem, Knežević je rekao da je stav DF-a jasan.

„Želimo dogovor unutar parlamentarne većine. Upozorili smo Abazovića da svaki pokušaj rušenje principa iz 30. avgusta nećemo tolerisati i da nećemo biti dio dogovora sa DPS-om. Šaljemo još jednu poruku Dritanu Abazoviću i ostalim kolegama iz parlamentarne većine da dođemo do dogovora, ukoliko izostane znamo šta nam je činiti”, poručio je Knežević. 

Izvor naslovne fotografije: Vijesti Online/Boris Pejović

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *