URA obavila razgovore, za sada ne učestvuju samo Demokrate

Crna Gora

Izvor: GP URA


Sastanak organizovan i sa predstavnicima DPS-a koji su ranije najavili podršku manjinskoj vladi bez učešća u istoj

Iz Građanskog pokreta URA saopštili su da je lider te partije Dritan Abazović zajedno sa izvršnim direktorom te stranke Zoranom Mikićem juče obavio razgovore sa nizom parlamentarnih stranaka o formiranju evropske vlade koju je ta partija predstavila kao jedan od modela izlaza iz političke krize.

„Sastanci su obavljeni sa DF-om i liderima tog političkog saveza Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, sa predstavnicima SNP-a Vladimirom Jokovićem i Draganom Vukićem, predstavnicima manjinskih partija Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem i Ervinom Ibrahimovićem i predstavnicima SD-a Damirom Šehovićem i Borisom Mugošom”, saopštili su iz URE.

Navode i da je tokom jučerašnjeg dana sastanak organizovan i sa predstavnicima DPS-a koji su ranije najavili podršku evropskoj vladi bez učešća u istoj. Sastanak je obavljen u zgradi Predsjedništva i to sa Milom Đukanovićem, Danijelom Živkovićem i Ivanom Vukovićem kojima su predočeni prioriteti evropske vlade.

Iz URE kažu kako je sa svim akterima zaključeno da postoji visok stepen usklađenosti povodom njenog formiranja. Konsultacije će se nastaviti narednih dana i početkom sljedeće nedjelje.

„Prethodnih dana predstavnici Građanskog pokreta URA konsultacije su obavili sa SDP-om, PZP-om i CIVIS-om dok za sada u razgovorima ne učestvuju samo Demokrate”, zaključuje se u saopštenju.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *