DF: Intenzivirali smo aktivnosti koje za cilj imaju blokadu Crne Gore

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Demokratski front obavještava javnost da je intenzivirao aktivnosti, koje za cilj imaju blokadu Crne Gore, kao vaninstitucionalni model borbe protiv izdaje izborne volje od 30. avgusta 2020. godine, navodi se u njihovom saopštenju. DF je ponovio da će bilo koji predstavnik srpskog naroda, koji u ovom trenutku bude ušao u Vladu, koju podržava DPS, biti označen kao nacionalna sramota i otpadnik.

U tom pravcu čelnici DF-a obavljaju razgovore sa predsjednicima opštinskih odbora saveza kako bi ova akcija „urazumila sve one koji su planirali da sklope izdajnički aranžman s DPS-om”.

„Istovremeno, upozoravamo sve one, koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje, da alibi za svoju izdaju ne traže u sramnim podmetačinama o DF-u, koje se ovih dana plasiraju na stranačkim kružocima naših još uvijek koalicionih partnera iz parlamentarne većine”, navodi se u saopštenju. 

Ponavljaju da će svakog činioca iz postojeće parlamentarne većine, koji se bude odlučio za bilo koji vid manjinske ili koalicione saradnje s DPS-om, tretirati kao običnog prevaranta i satelita Mila Đukanovića.

„I učinićemo sve da kroz vaninstitucionalno djelovanje s našim narodom zaustavimo svaki pokušaj prevare”, navodi se u saopštenju.

DF, kako dodaju, nije, niti će biti dio bilo kakvih zakulisnih dogovora sa DPS-om.

„Jer jedini dogovor, koji imamo, jeste onaj što je sklopljen s narodom, koji nam je dao podršku i povjerenje. I svakom treba da bude jasno da ne postoji taj vid pritiska, niti instrukcije iz zapadnih ambasada, koji bi nas mogli prisiliti da promijenimo naš stav prema sramnom paktiranju s Milom Đukanovićem, koje se najavljuje”, kažu iz tog saveza.

Zato „lažne optužbe i šaptačke intrige”, da će DF u toj budućoj manjinskoj Vladi imati najmanje četiri ministra, a koja će, kako navode,  biti maskirana pod firmom nekog drugog političkog subjekta koji ode s DPS-om, doživljavaju samo kao završnu fazu njihove paranoje i razuzdane političke destrukcije.

„DF je već saopštio da će bilo koji predstavnik srpskog naroda, koji u ovom trenutku bude ušao u Vladu, koju podržava DPS, biti označen kao nacionalna sramota i otpadnik, te ćemo se isključivo tako i odnositi prema njemu”, kazali su iz tog saveza.

Dodaju da su neki njihove pozive na dogovor unutar parlamentarne većine shvatili kao slabost, a ne kao „snagu najjačeg političkog subjekta” sa kojim su svi znali na čemu su, jer oni ljudske i ideološke pozicije nijesu mijenjali.

„A to će ubrzo vidjeti čitava Crna Gora. Naša spremnost za dogovor u okviru parlamentarne većine i dalje je otvorena opcija, i nemamo razumijevanja za bilo koga ko ne želi da razgovara na tu temu. Pogotovo što smo jedini, koji nismo imali bilo kakvih javnih ili tajnih sastanaka s Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem, dok su se drugi ponosili njihovim zajedničkim fotografijama i dometima kohabitacionih odnosa”, zaključili su iz DF-a. 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *