U sjajnoj formi – Marija Vuković preskočila 196 cm

Crna Gora

Izvor: Vijesti Online


Marija Vuković nastavlja da pomjera sopstvene granice – crnogorska atletičarka popravila je lični i crnogorski rekord u dvorani na jakom mitingu u Banskoj Bistrici, skokom od 196 centimetara

To je samo centimetar niže od njenog najboljeg rezultata u karijeri, a istu visinu savladala je u finalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Nakon što je prije deset dana u Češkoj preskočila 195 centimetara, Marija je danas u Slovačkoj bila još bolja u žestokoj konkurenciji, sa još šest djevojaka koje su bile u finalu Tokija.

I nadmašila je njih tri, uključujući i šampionku Mariju Lasickene, koja je stala na 193 centimetra.

Vuković je prve dvije visine preskočila lagano, zatim je po jednom rušila na 190 i 193 centimetra, a iz drugog pokušaja je savladala i 196, uz karakteristično slavlje i zagrljaje rivalki.

Pored nje u konkurenciji su ostale još Ukrajinka Jaroslava Mahučkih (bronzana iz Tokija) i Australijanka Eleonor Paterson (peta u Tokiju).

Nakon dva neuspješna skoka, Marija je umalo preskočila 199 – petama je zakačila ljestvicu, ali je jasno da u nogama ima i ove visine.

Paterson je preskočila 199, na 196 je ostala i Mahučkih, pa je Vuković na kraju zauzela treće mjesto na mitingu.

Za četiri dana, 19. februara, takmičiće se na mitingu u Birmingemu, a posljednji test pred Svjetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu (19-21 mart) imaće na Balkanskom šampionatu, 5. marta.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *