Vrijednost kupovine iznosi 95 miliona eura Izvor: © Hystead Limited

Izraelska kompanija kupila Delta City

Crna Gora

Izvor: Bankar.me


Jedna od vodećih izraelskih kompanija BIG-shopping centers preuzela je Delta City mall u Podgorici. Hej Galis, izvršni direktor BIG Shopping Centers, izjavio je kako BIG nastavlja s kupovinom strateških nekretnina u regionu, u skladu sa strategijom širenja kompanije na Balkan i Istočnu Evropu.

„Ulazak BIG-a u Crnu Goru još je jedan korak ka implementaciji strategije kompanije za proširenje poslovanja na Balkanu i Istočnoj Evropi”, navodi se na LinkedIn profilu BIG CEE.

Delta City Podgorica je, kako se dodaje, jedan od najmoćnijih komercijalnih objekata na Balkanu.

„U potpunosti je iznajmljen i mnogi vodeći međunarodni trgovački lanci su zainteresovani da se pridruže”, navodi Galis. Lev Vajs, izvršni direktor BIG CEE, koji vodi operacije u Srbiji i na Balkanu, kaže da je kompanija ponosna što je dodala ovu akviziciju portfoliju imovine BIG-a i da je uzbuđena što će započeti svoj prvi posao u Crnoj Gori.

„Mi u BIG-u radujemo pripajanju ovog trgovačkog centra našoj grupi”, kazao je Vajs.

BIG Shopping Centers jutros javlja da je podružnica CEE-BIG BV, koja je u 95 odsto vlasništvu BIG-a, potpisala ugovor o kupovini DELTA CITY Mall-a koji se nalazi u Podgorici, Crna Gora, po ugovorenoj vrijednosti od 95 miliona eura, od čega će 57 miliona eura biti finansirano kreditom.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *