Vrijednost kupovine iznosi 95 miliona eura Izvor: © Hystead Limited

Izraelska kompanija kupila Delta City

Crna Gora

Izvor: Bankar.me


Jedna od vodećih izraelskih kompanija BIG-shopping centers preuzela je Delta City mall u Podgorici. Hej Galis, izvršni direktor BIG Shopping Centers, izjavio je kako BIG nastavlja s kupovinom strateških nekretnina u regionu, u skladu sa strategijom širenja kompanije na Balkan i Istočnu Evropu.

„Ulazak BIG-a u Crnu Goru još je jedan korak ka implementaciji strategije kompanije za proširenje poslovanja na Balkanu i Istočnoj Evropi”, navodi se na LinkedIn profilu BIG CEE.

Delta City Podgorica je, kako se dodaje, jedan od najmoćnijih komercijalnih objekata na Balkanu.

„U potpunosti je iznajmljen i mnogi vodeći međunarodni trgovački lanci su zainteresovani da se pridruže”, navodi Galis. Lev Vajs, izvršni direktor BIG CEE, koji vodi operacije u Srbiji i na Balkanu, kaže da je kompanija ponosna što je dodala ovu akviziciju portfoliju imovine BIG-a i da je uzbuđena što će započeti svoj prvi posao u Crnoj Gori.

„Mi u BIG-u radujemo pripajanju ovog trgovačkog centra našoj grupi”, kazao je Vajs.

BIG Shopping Centers jutros javlja da je podružnica CEE-BIG BV, koja je u 95 odsto vlasništvu BIG-a, potpisala ugovor o kupovini DELTA CITY Mall-a koji se nalazi u Podgorici, Crna Gora, po ugovorenoj vrijednosti od 95 miliona eura, od čega će 57 miliona eura biti finansirano kreditom.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.