Iz ličnih razloga podnio zahtjev za sporazumni raskid ugovora Predrag Todorović

Todorović napušta mjesto izvršnog direktora ´ToMontenegro´

Crna Gora

Izvor: Vijesti online


Izvršni direktor nacionalne avio-kompanije ˝ToMontenegro“ Predrag Todorović podnio je juče Odboru direktora i Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI) zahtjev za sporazumni raskid ugovora.

Iz nacionalne avio-kompanije su saopštili da je kao obrazloženje, Todorović naveo da je podnio zahtjev isključivo iz ličnih razloga, uz predlog da na osnovu člana 19 ugovora o radu, otkazni rok bude 38 kalendarskih dana, tačnije do 31.03.2022. On se odrekao svih prava ugovora u preostalom trajanju od tri godine kao i prava na otpremninu, predlažući da se do isteka otkaznog roka 31.03.2022. godine izmire obaveze po ugovoru o radu do tog datuma.

„Predrag Todorović je na funkciji izvršnog direktora crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika od februara prošle godine, kada je i osnovana kompanija ‘ToMontenegro’. Za proteklih godinu dana, tokom kojih je stručno i savjesno obavljao ovu funkciju, rad kompanije bio je usmjeren na racionalno i efikasno poslovanje, sa ciljem da se ‘ToMontenegro’ komercijalni naziv (AirMontenegro) razvija dugoročno u održivu kompaniju i prepoznatljiv nacionalni brend. Todorović je u obrazloženju podsjetio da je kompanija formirana u jeku pandemije, u izazovnom i neizvjesnom poslovnom ambijentu, ali i da je i pored brojnih opstrukcija i poteškoća u poslovanju od samog starta, uspjela da u rekordnom roku oformi tim profesionalaca, obavi sve tehničke pripreme flote i počne sa letovima svega nekoliko mjeseci nakon osnivanja. On je naveo i da je za samo godinu dana kompanija uspjela da kupi dva vazduhoplova Embraer 195LR reg.oznaka 4O-AOA i 4O-AOB i vrati ih u tehnički ispravno stanje, dobije potpuno novu licencu za obavljanje komercijalnog vazdušnog prevoza putnika i roba (AOC na ime ‘ToMontenegro’), kao i operativnu licencu i licencu za linijsko održavanje vazduhoplova (Part 145), osposobi tehničku bazu za održavanje vazduhoplova, uspostavi potpuno novi distributivni sistem i e-commerce za distribuciju, prodaju i menadžment karata (uključujući novi PSS i pristup GDS-ovima), napravi novu komercijalnu strategiju i praćenje KPI po najvišim industrijskim standardima, dobije novi ICAO kod”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje kompanija će uskoro dobiti i IATA kod, brendirana oba aviona, u toku su pripreme za IOSA sertifikaciju i druge aktivnosti na dodatnom unapređenju poslovanja.“

„Todorović je naglasio i da je kompanija obezbijedila da 90 odsto zaposlenih čine bivši radnici prethodne državne avio-kompanije, čime je, kako je dodao, ‘potvrđen društveno odgovorni pristup, zapošljavanje bez nepotizma i isključivo na osnovu znanja i iskustva.’ Nakon podnešenog zahtjeva, članovi borda direktora ‘ToMontenegro’ naveli su da se od samog starta kompanija u kontinuitetu uspješno i brzo prilagođavala prilikama u avio-industriji, neizvjesnoj situaciji na tržištu kao i da su, pored brojnih otežavajućih okolnosti, do sada postignuti značajni rezultati”, navodi se u saopštenju.

Odbor direktora je istakao i da je Todorović svoju funkciju obavljao temeljno, profesionalno i sa velikom posvećenošću.

„Todorović se u obrazloženju zahvalio na saradnji svima koji su učinili da ‘Air Montenegro’ uspostavi svoje poslovanje, a prije svega Ministarstvu kapitalnih investicija, Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Ministarstvu ekonomskog razvoja, Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, Aerodromima Crne Gore i svim ostalim institucijama i pojedincima, bez čije podrške, kako je istakao, formiranje nove državne avio-kompanije ne bi bilo moguće˝, zaključeno je u saopštenju.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *