Većina odbornika opozicije nije prisustvovala sjednici Kovačević | Izvor: B. Jelovac

Kovačević izabran za predsjednika opštine Pljevlja

Crna Gora

Izvor: DAN


Većina u pljevaljskom lokalnom parlamentu, od  19 odbornika, izabrala je za novog predsjednika, kandidata Demokratske partije socijalista, Rajka Kovačevića. 

„Malo je bilo prilika da dokažete stručnost”, kazao je odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić ističući da je Kovačević veći dio radnog vijeka proveo na funkcijama i da nije bio u radnom odnosu gdje se stiče glavno iskustvo.

Odbornik Demokrata Miloica Tešović je podsjetio da se u poslednje četiri godine bira treći po redu predsjednik opštine, kao i da su predsjednici Mirko Đačić i Igor Golubović morali otići sa funkcije zbog neslaganja sa partijskom centralom u Podgorici.

„Sve liči da mi nemamo ovde kadrove već isti moraju da se uvoze iz Podgorice”, kazao je Tešović uz pojašnjenje da će brzo izbori i da će se izabrati predsjednik po volji naroda.

„Sad govorite najgore o onima o kojima ste govorili sve najbolje”, poručio je Tešović.

Igor Kolaković iz Demokrata pozvao je Kovačevića da javnost upozna šta je on to korisno radio u proteklom periodu.

„Recite šta ste vi korisno uradili u Podgorici za naše Pljevljake”, kazao je Joksović. 

Najoštrije su kritike stigle iz Demokratske narodne partije, odakle je poručeno da je Kovačević istrošeni politički vojnik.

„Sada Kovačević dolazi u Pljevlja kao politički padobranac”, kazao je odbornik ove partije Dragiša Kljajević koji je kazao da je Kovačević uživao u funkcionerskim  foteljama u Podgorici dok su se Pljevljaci gušili u zagađenom vazduhu.

Samo glasanje je izvršeno javnom prozivkom, a protiv Kovačevića je glasalo osam odbornika opozicije. Većina odbornika opozicije nije prisustvovala sjednici.

Tokom prvog svog obraćanja novoizabrani predsjednik pljevaljske opštine poručio je da će sve učiniti da Pljevljaci u narednom periodu imaju čistu vodu za piće, čist vazduh i da se stvore uslovi za zapošljavanje.
„Kad to kažem mislim da se stvore, sa pozicije lokalne uprave, što bolji uslovi za poslovni ambijent”, kazao je Kovačević i pojasnio da će on sve učiniti da do toga dođe.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *