Spremni da izađu na 17 punktova i zadrže se sat i po Izvor: Facebook/Screenshot

Mandić: Sjutra od 18.30 kreće akcija blokade saobraćajnica

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić najavio je da će sjutra od 18 sati i 30 minuta krenuti akcija tog političkog saveza pod nazivom “Blokadom protiv izdaje”, koja će podrazumijevati blokadu 17 punktova izvan gradskih jezgara u Crnoj Gori. To će biti, kako je rekao, opomena da ne pristaju na prevaru, izdaju i prekrajanje izborne volje građana.

Mandić je na pres konferenciji rekao da je 10.565 ljudi dalo brojeve telefona, te da su spremni da izađu na tih 17 punktova i zadrže se sat i po, kako bi poručili, navodi on, da ne dozvoljavaju prekrajanje izborne volje.

Građani će, kaže, moći nesmetano da saobraćaju i funkcionišu u svim crnogorskim gradovima, ali će biti blokada međugradskog saobraćaja, zbog čega su uputili izvinjenje građanima: „Da znaju da u tom vremenu ostanu kod kuće, kako ne bi imali problema u zaustavljaju saobraćaja”.

Punktovi na kojima će blokirati saobraćaj biće poznati sjutra, kaže Mandić, navodeći da je u pitanju „akcija opomene”.

Tri punkta u Podgorici

„U Podgorici će biti tri punkta. Nakon te opomene, sjutra ćete dobiti informacije i saznati šta je naša dalja akcija. Vrlo sam bio precizan da DF ne računa samo na vaninstitucionalna sredstva borbe, već i na institucionalna sredstva borbe koje nam stoje na raspolaganju”, kazao je Mandić.

Strpljivo su, kaže, u prethodnom periodu tražili rješenja za izlazak iz političke krize, te kako bi imali vlast koja ne bi dozvolila povratak DPS-a.

„Radili smo pažljivo, gledali smo da ne povrijedimo nikog od naših koalicionih partnera. Bili smo obazrivi jer smo znali da moramo sjesti za sto. Prethodnih dana, juče i prekjuče, dobili smo informacije koje su veoma loše primljene u biračkom tijelu Koalicije Za budućnost Crne Gore, da je SNP već delegirala i pregovarača za konstituisanje manjinske vlade koju bi podržao DPS”, rekao je Mandić.

DF ima plan

Budući da se, kako kaže, nastavlja prekrajanje izborne volje građana, te da njihovi partneri razmišljaju o tome kako da se konstituiše vlast suprotno onima koji su ih glasalil, Mandić poručuje da su donijeli odluku da im upute opomenu da će se institucionalno i vaninstitucionalno boriti protiv prekrajanja izborne volje.

Mandić kaže da ne sumnja da će na blokadama biti i predstavnika drugih stranaka u Crnoj Gori.

„Akcija počinje sjutra veče, DF ima plan, kao što smo imali i plan 2015. godine, veoma ozbiljan plan kojim nećemo dozvoliti ni da Vlada Zdravka Krivokapića priprema naredne izbore, a ni manjinska vlada Dritana Abazovića neće pripremati te izbore”, jasan je Mandić.

Ulažu, kaže, napore, da u okviru parlamentarne većine sa manjinama konstituišu vlast koja bi mogla da funkcioniše.

Vučić nema novca da poklanja klinike 

Komentarišući izjavu Abazovića za HRT da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić njegovom bratu u Beogradu poklonio kliniku, Mandić je odgovorio: „Poznavajući Aleksandra Vučića dugu niz godina i poznavajući materijalno stanje njega i njegove porodice, mislim da je to netačno da je bilo ko mogao da pokloni kliniku bilo kome”.

„Klinike mnogo koštaju, za te klinike treba novac. Brat Dritana Abazovića se sigurno snašao na nekom drugom mjestu za novac i nije čekao poklon od Aleksandra Vučića koji mu ga nije mogao uručiti, jer ne raspolaže novcem kojim može da pokloni nekome kliniku”, rekao je Mandić.

Na pitanje kako komentariše dešavanja u Ukrajini, Mandić je rekao da žele mir svuda i na svakom prostoru: „Mi koji podržavamo teritorijalni integritet Srbije smo pozvali naše kolege u Crnoj Gori koji ovih dana barjače sa teritorijalnim integritetom Ukrajine, da bi bilo lijepo da prvo pogledaju naše najbliže susjede”.

Strahinja Bulajić neće zakazati sjednicu 1. marta

Andrija Mandić najavio je da v.d. predsjednika parlamenta Strahinja Bulajić neće zakazati vanrednu sjednicu Skupštine Crne Gore za 1. mart, na kojoj bi se birao novi šef parlamenta.

Mandić je na pres konferenciji saopštio da su imali sastanak sa Bulajićem koji, kako je rekao Mandić, neće zakazati sjednicu za 1. mart.

„On će se oglasiti u narednih nekoliko dana u vezi sa tim. Moram da priznam da je gdin Bulajić, za razliku od nekih drugih, čestit, častan i hrabar čovjek. Kada će biti sjednica, obavijestiće vas Strahinja Bulajić”, precizirao je Mandić.

Podsjeća i da su uoči glasanja o smjeni Alekse Bečića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore tražili pauzu, te da je bilo dovoljno prostora da oni koji su tada predsjedavali daju pauzu pa budu u poziciji u kojoj je sada Bulajić.

„Sve što odluči DF, znam da će ispoštovati Bulajić. Hoće li biti skupštine 1. marta, neće je biti, a kad će biti, obavijestiće vas Strahinja Bulajić”, poručio je Mandić.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *