Navode da okupljanja imaju potencijal da postanu sve češća pojava Ambasada SAD u Podgorici | Izvor: AP

Američka ambasada u CG upozorila svoje državljane da se klone protestnih blokada

Crna Gora

Izvor: Portal RTCG


Američka ambasada u Crnoj Gori upozorila je svoje državljane u našoj zemlji da zbog najavljenih blokada saobraćajnica izbjegavaju područja demonstracija i da budu oprezni ako se neočekivano nađu u blizini velikih okupljanja ili protesta.

Lideri Demokratskog fronta najavili su da će danas od 18 sati i 30 minuta krenuti akcija tog politilkog saveza pod nazivom “Blokadom protiv izdaje”, koja će podrazumijevati blokadu 17 punktova izvan gradskih jezgara u Crnoj Gori.

„Očekuje se višestruko zatvaranje puteva širom zemlje i moglo bi otežati međugradska putovanja. Očekuje se značajno prisustvo policije, iako se predviđa da će okupljanja ostati mirna”, saopštili su iz Ambasade SAD u CG.

Oni navode da okupljanja unutar Podgorice, ali i Crne Gore uopšte, imaju potencijal da postanu sve češća pojava.

„Iako su nedavna okupljanja ostala mirna, zatvaranje puteva u kombinaciji sa pojačanim prisustvom policije može ograničiti putovanja. Kao i kod svake velike mase, moguća je mogućnost nasilja i povećanja tenzija”, upozorili su iz ambasade.

Oni su svojim državljanima preporučili da izbjegavaju područja demonstracija.

„Budite oprezni ako se neočekivano nađete u blizini velikih okupljanja ili protesta. Pratite lokalne medije za ažuriranja. Budi neprimjetan.”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko nekome bude potrebna pomoć, pozvali su ih da se jave Ambasadi SAD u Podgorici

„Prijavite se u Smart Traveler Enrollment Program (STEP) da biste primali bezbjednosna ažuriranja. Pratite nas na Tviteru i Fejsbuku”, kazali su iz američke ambasade.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *