Saopštio tokom telefonskog razgovora sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom Vladimir Putin | Izvor: РИА Новости/Сергей Гунеев Перейти в фотобанк

Putin: Rusija spremna na razgovore sa Ukrajinom na visokom nivou

Globus

Izvor: N1


Rusija je spremna na razgovore sa Ukrajinom na visokom nivou, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin u telefonskom razgovoru sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

Putin je ranije objavio da je odlučio da pokrene specijalnu vojnu operaciju za demilitarizaciju Ukrajine, prenose RIA Novosti.

U telefonskom obraćanju Rusima, kazao je da su okolnosti “od nas tražile da preduzmemo odlučujuću i hitnu akciju, ljudi iz republika u Donbasu, tražili su od Rusije pomoć”.

On je naveo da sva odgovornost za krvoproliće treba da bude na savjesti vladajućeg režima u Ukrajini, i pozvao ukrajinsku vojsku da ne sprovodi kriminalne aktivnosti ukrajinske vlade, položi oružje i ode kući.

Ukrajina želi mir i spremna je za razgovore sa Rusijom, uključujući i o neutralnom statusu prema NATO alijansi, rekao je ranije danas za Rojters savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, Mihailo Podoljak.

„Ako su razgovori mogući, trebalo bi da se održe. Ako u Moskvi kažu da žele razgovore, uključujući i o neutralnom statusu, ne bojimo ih se“, kazao je Podoljak za Rojters.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *