Kličko najavio i da će se podzemna željeznica u glavnom gradu pretvoriti u sklonište Izvor: Sky News

Kijev produžava policijski čas, svaka osoba na ulici iza 17 sati je neprijatelj

Globus

Izvor: SEEbiz


Gradonačelnik Kijeva rekao je u subotu da se produžava policijski čas koji je već ranije uveden zbog ruske invazije, upozoravajući da će svaka osoba koja se nađe na ulici između 17 i 8 sati biti smatrana neprijateljem.

„Svi civili koji će se naći na ulici tijekom policijskog časa smatraće se pripadnicima neprijateljskih sabotažnih i obavještajnih grupacija”, objavio je Vitalij Kličko na Telegramu.

Dosad je policijski čas koji je uveden u četvrtak nakon početka ruske invazije bio na snazi između 22 sata i 7 sati ujutro.

Kličko je takođe najavio da će se podzemna željeznica u glavnom gradu pretvoriti u sklonište za stanovnike i neće do daljnjeg služiti za prevoz.

„Metro se pretvorio u sklonište”, rekao je u posebnoj poruci na Telegramu.

U subotu, treći dan ruskog napada, Kijev je trpio raketne napade i ulične borbe.

Borbe ukrajinskih snaga i ruskih zavojevača vodile su se na Aveniji pobjede, jednoj od glavnih kijevskih arterija. Ukrajinci su uspješno odbili sve ruske napade tokom noći. U napadu je pogođen i jedan neboder.

Kijev je pod kontrolom ukrajinske vlade, a u središtu grada nema ruskih vojnika, rekao je ranije Kličko.

„Prošla noć bila je teška, ali ruskih vojnika nema u gradu”, rekao je Kličko u videosnimku objavljenom na Telegramu u subotu ujutro.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *