Rusija tvrdi da nije gađala civilne ciljeve Izvor: Vitali Klitschko via Telegram/Handout via REUTERS

Objavljene fotografije i snimci pogođene stambene zgrade u Kijevu

Globus

Izvor: N1


Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je fotografije zgrade u Kijevu koja je oštećna rano u subotu, na kojoj se vidi kako spasioci pomažu da se stanovnici iz nje evakuišu, piše CNN. Agencija Rojters objavljuje i snimke pogođene zgrade. Ukrajinske vlasti su saopštile i da se utvrđuje broj žrtava dok traje evakuacija. Rusija tvrdi da nije gađala civilne ciljeve.

Na fotografijama se vidi da je nekoliko stanova poptuno uništeno, da nedostaju i zidovi i prozori, a sa strane zgrade zjapi rupa.

Put pored zgrade zasut je ostacima građevine.

Na jednoj slici vidi se i da hitne službe spasavaju ženu sa lica mjesta.

Izvor: Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova

I Rojters javlja da je područje na jugozapadu Kijeva pogođeno sa dva projektila. Još, kako navodi agencija, nije jasno što su bile mete.

Prema navodima gradske vlade Kijeva, jedan od projektila pogodio je stambenu zgradu, javlja Rojters.

Na internetu su objavljeni i snimci navodnog trenutka napada na zgradu:

Rusija negira da je gađala civile

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom noći granatiralo više meta u Ukrajini, ali tvrdi da je ciljalo isključivo vojnu infrastrukturu, dok Ukrajina objavljuje da se utvrđuje broj žrtava raketnog napada na zgradu u Kijevu.

„Tokom noći, Oružane snage Ruske federacije pokrenule su napade oružjem dugog dometa na objekte vojne infrastrukture u Ukrajini”, rekao je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Stanovnici ukrajinskog glavnog grada Kijeva proveli su besanu noć uz eksplozije i zvuke sirena i trećeg dana invazije Rusije na Ukrajinu. Vlada u Kijevu saopštila je da su tokom noći izbile borbe na ulicama prijestonice. Rano ujutru u subotu čule su se i eksplozije širom Kijeva dok se ruske trupe približavaju gradu. Do napada je došlo samo nekoliko sati pošto je Volodimir Zelenski upozorio da će ruske snage u noći između petka i subote pokušati da osvoje Kijev.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *