Postoji visok stepen saglasnosti kada je u pitanju prioritet rada te vlade Konatar i Jelušić | Izvor: PRESS

Konatar: Abazoviću da pripadne mandat za sastav Vlade

Crna Gora

Izvor: Vijesti Online


Predsjednik kluba poslanika Crno na bijelo Miloš Konatar kazao je da su u razgovoru sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, prenijeli stav da je vrijeme da uđu u završnu fazu formiranja nove vlade.

On je nakon konsultacija o novom mandataru sa Đukanovićem, rekao da su poručili da mandat treba da da Dritanu Abazoviću.

Istakao je da su razgovori o vladi išli dobrom dinamikom, a da je suština da nova vlada mora uraditi sve da Crna Gora bude prva naredna članica EU.

Na sastanku, koji je trajao više od sat, je bila i poslanica GP URA Božena Jelušić.

Konatar je istakao da je stav GP URA i platforme CnB da mandat za sastav 43. vlade treba da pripadne Abazoviću i da se davanjem mandata Abazoviću postupak formiranja nove vlade privede kraju.

Istakao je da postoji visok stepen saglasnosti kada je u pitanju prioritet rada te vlade, a to je odblokiranje evropskog puta Crne Gore, nastavak sveobuhvatne izborne reforme, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„S obzirom da su i druge kolege izrazile spremnost da daju podršku toj priči, mislim da su se, što se nas tiče, stekli uslovi da predsjednik Crne Gore poslije obavljanja konsultacija, u najkraćem roku, da mandat Abazoviću za sastavljanje nove Vlade”,rekao je Konatar.

On je kazao da buduća vlada mora biti jasna u odnosu na sve što se dešava u Ukrajini.

„Osuđujemo sve ovo što se dešava. Ovo što se događa je opomena da Crna Gora mora graditi odnos sa evropskim i NATO partnerima”, rekao je Konatar.

Jelušić je kazala da je URA partija koja nikad nije, ne doprinosi i neće doprinositi polarizaciji Crne Gore.

„To smo dokazali svojim ukupnim djelovanjem. U ovom trenutku, za nas su interesi ove države, kako oni u svjetlu globalnih i regionalnih kriza, tako u smislu deblokade pravosudne grane vlasti – stavljanja u pogon svega onoga što znači dobrobit građana, od prvorazredne važnosti”, istakla je Jelušić.

Na tim temeljima se, kako je kazala, moraju okupiti svi kojima je stalo do ove države i dobrobiti građana.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *