Ovi mediji su instrumenti u podsticanju i podršci ruske agresije protiv Ukrajine Tamara Srzentić | Izvor: MJUDDM

Srzentić predlaže zabranu Russia Today i Sputnika u Crnoj Gori

Crna Gora

Izvor: PCNEN


Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, kazala je da snažno podržava odluku Evropske unije da obustavi distribuciju ruskih medija Russia Today i Sputnik, saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju Evropske komisije, koje je izdato povodom odluke o zabrani rada za Russia Today i Sputnik, se navodi da su ovi mediji instrumenti u podsticanju i podršci ruske agresije protiv Ukrajine što, kako stoji, „predstavlja značajnu i direktnu prijetnju javnom redu i bezbjednosti Evropske unije (EU)”.

Srzentić je kazala da ne smijemo dozvoliti sa se u Crnoj Gori šire dezinformacije i propaganda kojom se pokušava opravdati napad na Ukrajinu.

„Obavili smo konsultacije sa regulatornim tijelima i obavijestili ih o odluci Evropske unije. S tim u vezi, na današnjoj sjednici Vlade predložiću usvajanje Zaključka o pridruživanju Crne Gore ovoj odluci EU i preporuke Agenciji za elektronske medije (AEM) i Agenciji za elektronske medije i poštansku djelatnost (EKIP) da, shodno svojim nadležnostima, donesu odluke u skladu sa stavom Vlade i Savjeta EU”, kazala je Srzentić.

Kako navodi Srzentić, problem širenja dezinformacija i propagande prepoznat je i okviru Medijske strategije Crne Gore. Ovim strateški dokumentom, koji će se uskoro naći na javnoj raspravi, predviđene su konkretne mjere za suzbijanje širenja dezinformacija i medijske propagande.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *