Iz ministarstva snažno preporučuju da se izbjegava primanje neprimjerenih poklona

MPNKS: Razgovarajte sa učenicima o značaju i simbolici Osmog marta

Crna Gora

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je preporuku direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova u kojoj se navodi da bi svi učesnici u vaspitno-obrazovnom procesu trebalo da se uzdrže od davanja i primanja osmomartovskih poklona neprimjerenih u pogledu vrste i cijene, već da u razgovoru s djecom potenciraju važnost poštovanja ženskih prava i ravnopravnosti polova.

“Budući da se bliži Osmi mart, praznik međunarodnog karaktera, molimo Vas da prvi školski čas u utorak, 8. marta 2022. godine, bude organizovan tako što će nastavnici razgovarati s učenicima o značaju i simbolici Dana žena, o položaju žena u našoj zajednici kroz istoriju i danas, čitati prigodne umjetničke i neumjetničke tekstove s tematikom vezanom za ovaj praznik, ili na neki drugi, sličan način obilježiti ovaj dan”, ističe se u preporuci resora na čijem je čelu Vesna Bratić.

Iz MPNKS su naveli da koriste priliku da svim koleginicama čestitaju Osmi mart, uz želju za ličnu i porodičnu sreću, profesionalni napredak i dobro zdravlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *