„Proces formiranja nove 43. vlade Crne Gore ulazi u završnu fazu”

Mikić: Prioritet reformsko-prelazne vlade sprovođenje evropske agende

Crna Gora

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić kazao je da proces formiranja nove 43. vlade Crne Gore ulazi u završnu fazu i da je glavni cilj pokreta URA da ta vlada bude inkluzivna i reformska.

„Nakon odluke Glavnog odbora SNP-a korak smo bliže formiranju nove evropske vlade. Cilj URE je da ona ima podršku 49 poslanika u parlamentu i da se ubrza dinamika razgovora i pregovora jer građani Crne Gore više nemaju vremena za gubljenje”, poručio je Mikić.

Kako se navodi na sajtu GP URA, komentarišući pitanje da svaka partija drugačije vidi prioritete rada evropske vlade Mikić je saopštio da svi moraju biti svjesni da je ovo reformska – prelazna vlada i da je ispunjavanje obaveza iz evropske agende prioritet.

„Deblokada procesa evropske integracije, sprovođenje reformi iz EU agende, rješavanje nagomilanih problema u pravosuđu, nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, sprovođenje i unapređenje započetih ekonomskih reformi i reforma izbornog zakonodavstva u skladu sa preporukama OEBS/ODIR-a su u vrhu prioriteta nove vlade. Naravno vlada će se baviti i drugim aktivnostima u cilju stavljanja ad akta otvorenih pitanja koja opterećuju crnogorsku javnost kao što su pitanja odnosa sa vjerskim zajednicama”, naglasio je Mikić.

„Crna Gora ne može prevazići podjele ako vječno bude zarobljena u referendumskim podjelama 55-45. Zbog toga su nam neophodni novi iskoraci i novi modeli koji će suštinski doprinijeti smanjenju podjela, a Crnu Goru snažno povesti u evropsku budućnost i društvo razvijenih evropskih država”, zaključuje se u saopštenju.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *