Poginulo troje, 17 ranjenih Izvor: Reuters

Bombardovano porodilište u Mariupolju

Globus

Troje ljudi, uključujući jedno dijete, poginulo je u jučerašnjem bombardovanju porodilišta u Mariupolju, rekao je za Bi-Bi-Si zamjenik gradonačelnika grada pod opsadom na jugu Ukrajine. Najmanje 17 je ranjeno, među kojima ima i trudnica, prenosi portal Danas.

„Potpuno sam siguran da znaju za ovaj objekat i ovo je treća bolnica u ovom gradu koju uništavaju”, rekao je Sergej Orlov.

Prema njegovim riječima, bolnica sa 300 kreveta koja je namijenjena kovid-pacijentima uništena je prethodnog dana granatiranjem, kao i Zavod za transfuziju krvi u Mariupolju.

„Potpuno sam ubijeđen da su ovo njihove mete”, dodao je Orlov.

Svjetska zdravstvena organizacija je saopštila da je potvrđeno da je na zdravstvene ustanove u Ukrajini izvršeno najmanje 18 napada od početka invazije.

Rusija tvrdi da su ukrajinski borci izmjestili osoblje i pacijente iz bolnice i podmetnuli požar. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužuje Rusiju za ratne zločine.

Jučerašnji smrtonosni napad na porodilište u Mariupolju je naišao na međunarodnu osudu, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je rekao da je to bombardovanje „dokaz genocida” i ponovio je apel NATO-u da uvede zonu zabrane letjenja iznad zemlje, prenio je Si-En-En.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *