Dalibor Medojević negirao optužbe

SDT traži pritvor za Medojevića

Crna Gora

Specijalno državno tužilaštvo zatražilo je od Višeg suda u Podgorici da odredi pritvor policijskom funkcioneru Daliboru Medojeviću, osumnjičenom da je odavao podatke pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana.

Savjetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda Marija Raković za TV Vijesti je kazala da ce saslušanje osumnjičenog biti obavljeno sjutra.


9.03.2022

Policijski službenik Dalibor Medojević, doskorašnji načelnik Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, uhapšen je juče zbog sumnje da je povezan sa organizovanom kriminalnom grupom, po nalogu vršioca dužnosti glavnog specijalnog tužioca Saše Čađenovića. Prema nezvaničnim saznanjima, policijski inspektor bio je pod mjerama tajnog nadzora i njegova komunikacija sa mafijom je dokumentovana.

On je danas u Specijalnom tužilaštvu negirao optužbe da je članovima jedne kriminalne grupe preko kriptovane Skaj (Sky ECC) aplikacije odavao povjerljive informacije.

To je za Vijesti rekao njegov branilac, advokat Dražen Medojević.

Vršilac dužnosti glavnog specijalnog tužioca Saša Čađenović nakon saslušanja odredio je zadržavanje do 72 sata doskorašnjem načelniku Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta.

Medojevića Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana odavao informacije iz istraga protiv njih.

„Njemu su predočene određene komunikacije koje nisu pribavljene mjerama tajnog nadzora, već su sa određene aplikacije… On je negirao i rekao da to nisu njegove komunikacije. To je jedino što vam u ovom trenutku mogu reći. Ne mogu vam konkretno govoriti u vezi koje kriminalne organizacije, ni bilo koji detalj”, saopštio je Vijestima advokat Medojević.

Polovinom 2016. godine policija je uhapsila tadašnjeg vršioca dužnosti šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Dalibora Medojevića i inspektora tog Odsjeka Nikolu Terzića zbog nestanka dokaza koje je policija uzela tokom pretresa kuće Veselina Mujovića.

Obojica su tada negirali izvršenje krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja i pušteni su na slobodu.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *