On je negirao navode istrage kojima se on tereti Dalibor Medojević | Izvor: Dalibor Medojević/Vijesti

Medojeviću određen pritvor od 30 dana

Crna Gora

Policijski službenik Dalibor Medojević saslušan je jutros u podgoričkom Višem sudu, kod sudije za istragu Suzane Mugoše. Njemu je nakon toga određen istražni pritvor do 30 dana. 

Medojević je prije par dana uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u sklopu istrage u kojoj se sumnjiči da je sarađivao sa članovima škaljarskog klana.

On je pred sudijom ponovio odbranu koju je iznio i pred Specijalnim državnim tužilaštvom, u kojoj je negirao navode istrage kojima se on tereti.

Sud je, kako saznaje Dan, Medojeviću odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva a odbio je predlog SDT-a da pritvor bude određen i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

SDT je došao do sumnje da je Medojević putem Skajp aplikacije komunicirao sa vođama škaljaraca. On je, prema sumnjama istražnih organa, njima odavao informacije o istragama koje su inspektori vodili protiv njih. Ta komunikacija se, prema saznanjima SDT-a, odvijala preko pomenute kriptovane komunikacije.

Podsjećamo, Medojević je, na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu, negirao vezu sa osobama koje su u evidenciji policije označeni kao saradnici i pripadnici škaljarskog klana. On je tada rekao da komunikacija koju je SDT predočilo nije njegova.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.