Zbog sankcija, Abramovičeve jahte i privatni avioni u opasnosti su od zaplijene "My Solaris" | Izvor: © Pobjeda/Stevo Vasiljević

Abramovičeva superjahta uplovila u Tivat

Crna Gora

Superjahta “My Solaris” milijardera Romana Abramoviča, uplovila je jutros u Tivat.

Sto četrdeset metara dugi brod od preko 11.000 bruto-tona usidrio se kod rta Seljanovo, u blizini marine Porto Montenegro, prenosi portal Vijesti.

Abramovičev brod Solaris, od 460 stopa, vrijedan 600 miliona dolara, bio je u petak nedaleko od istočne obale Italije, prema sajtu za praćenje brodova Marine Traffic.

Napustio je brodogradilište u Barseloni u Španiji u utorak, gdje je bio usidren od kraja 2021. radi popravke, navodi Rojters.

Velika Britanija je u četvrtak sankcionisala Abramoviča, što znači da je njegova imovina zamrznuta. Nakon invazije na Ukrajinu, sankcionisani ruski oligarsi kao što je Abramovič pokušali su da premjeste svoje jahte i privatne avione širom svijeta u pokušaju da zaštite svoju imovinu.

Među sankcijama koje su mu nametnute, njegove jahte i privatni avioni u opasnosti su od zaplijene.

U međuvremenu, piše Pobjeda, Abramovičeva jahta od 533 stope, Eclipse, krstari istočno od Sent Martina na Karibima od 21. februara, pokazuju podaci. Brod, koji košta 700 miliona dolara, nalazio se u petak blizu zapadne obale Afrike, saopštio je Marine Traffic.

Kako se navodi, slično Solarisu, ne postoji odredišna luka za Eclipse koja je navedena na web stranici, tako da je nejasno đe će superjahta sljedeće pristati.

Abramovič, koji ima neto vrijednost od 13,7 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera, vlasnik je Čelsija. On je prošle neđelje najavio da prodaje klub, ali sankcije Velike Britanije znače da ne može da nastavi sa prodajom.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *