Abramovič je prethodno pokušao da proda londonski klub, ali je taj posao otežan uvođenjem sankcija Jirgen Klop | Izvor: Liverpool FC via Getty Images

Klop: Uvođenje sankcija Abramoviču opravdano, nepravedno prema zaposlenima u Čelsiju

Globus

Menadžer Liverpula Jirgen Klop smatra da je uvođenje sankcija Romanu Abramoviču opravdano, iako ljudi u Čelsiju nisu krivi za to što se dešava.

Vlada Velike Britanije odlučila je da uvede sankcije Romanu Abramoviču, čija je imovina zamrznuta u četvrtak zbog njegove veze sa predśednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Čelsi je dobio specijalnu licencu, po kojoj će moći da funkcioniše od 31. maja, ali neće moći da ostvaruje zaradu, kupuje ili prodaje igrače.

Abramovič je prethodno pokušao da proda londonski klub, ali je taj posao otežan uvođenjem sankcija.

„Tuhel i igrači, kao i ostali zaposleni u klubu, nisu krivi za to što im se dešava“, rekao je Klop na konferenciji za medije, prenosi N1.

„Jedini čovjek koji je odgovoran za to je Vladimir Putin. Ne znam kakva je uloga Romana Abramoviča u svemu, ali je prethodnih godina moglo da se nasluti da mu je blizak. Mislim da je odluka Vlade potpuno ispravna, iako možda nije u redu prema svima koji su zapošljeni u Čelsiju.“

Londonski klub i dalje može da igra utakmice, sve dok Abramovič ne ostvaruje finansijsku dobit, podsjeća N1.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *