„U Antaliji spoljna politika Crne Gore predstavljena na najbolji mogući način” Abazović u Antaliji | Izvor: Vlada CG

Abazović: Stojimo čvrsto uz EU i NATO partnere, optimističan sam za našu budućnost

Crna Gora

U obraćanju nakon učešća na Antalijskom diplomatskom forumu mandatar za sastav nove vlade Dritan Abazović, saopštio je da je na tom forumu spoljna politika Crne Gore predstavljena na najbolji mogući način.

Video: Vlada Crne Gore

„Svima je jasno da mi stojimo čvrsto uz naše EU i NATO partnere, da osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu, stajemo čvrsto uz teritorijalni integritet Ukrajine i uz ukrajinski narod, ali i uz narod Ruske Federacije koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti u ostvarivanju ratnih pohoda u 21. vijeku”, kazao je Abazović.

Naglasio je da je na svim sastancima sa zvaničnicima EU, te predstavnicima raznih zemalja, bilo važno istaći „da u Crnoj Gori imaju kredibilnog partnera”, te da je „Crna Gora zemlja velikih mogućnosti”.

„Optimističan sam za našu budućnost. Situacija koliko god izgledala ozbiljno je pokazatelj da EU integracije nemaju alternativu, da Crna Gora mora završiti domaće zadatke i da će to Evropska komisija znati da cijeni i da će nam omogućiti da u što skorijem periodu budemo članica EU”, poručio je Abazović.

Kaže i kako je siguran da je Crna Gora otvorila perspektive za nova turistička tržišta, te da će nakon smirivanja situacije uslijediti invazija turista iz različitih zemalja svijeta.


12.3.22

Spoljne politike Crne Gore i Evropske unije u potpunosti su usklađene. Crna Gora ima podršku EU – poručio je vicepremijer Dritan Abazović koji je razgovarao sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozefom Boreljom na Antalijskom diplomatskom forumu.

„Izabrati vladu, deblokirati institucije i zakoračiti putem evropskih integracija”, poručio je Abazović na Tviteru.

Abazović se u Antaliji susreo sa Premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, kao i sa predsjednicom te zemlje Vljosom Osmani

„Zapadnom Balkanu potreban je novi imidž. Jačamo komšijske odnose zasnovane na međusobnom poštovanju”, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović prilikom susreta sa Osmani i Kurtijem.

„Prošlost ostaviti za sobom, budućnost graditi na univerzalnim vrijednostima”, soapštio je Abazović.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *