Na štetu firme "Montenegro duvan komerc" iz Mojkovca Skladište u Luci Bar | Izvor: The New York Times

Uhapšen Milan Popović, osumjičen za krađu 238 paketa cigareta iz Luke Bar

Crna Gora

Danilovgrađanin Milan Popović (36) uhapšen je jutros zbog krađe cigareta iz skladišta u Slobodnoj carinskoj zoni AD Luka Bar u Baru, čime se sumnjiči da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu firme “Montenegro duvan komerc” iz Mojkovca.

„On je, kako se sumnja, u noći između 28. februara i 1. marta umišljajno i po prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama došao do skladišta navedene firme u krugu Luke Bar i upotrebom podesnog sredstva provalio vrata hangara i iz unutrašnjosti otuđio 238 paketa cigarete”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako prenosi portal Pobjede, sumnja se da je Popović potom transportovao ukradene cigarete teretnim motornim vozilom do Danilovgrada gdje ih je predao za sada nepoznatoj osobi, a za transport cigareta dobio je dogovorenu novčanu nadoknadu.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru je za Popovića donio rješenje o zadržavanju do privođenja nadležnom sudiji za istragu.

Osim toga, barska i danilovgradska policija je po naredbi nadležnog sudije za istragu izvršila pretrese prostorija na dvije lokacije koje koristi Popović, prenosi Pobjeda.

U Danilovgradu je pronađena manja količina pištoljske municije o čemu je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv Milana Popovića podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Službenici Uprave policije preduzimaju mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica ovog događaja i identifikaciji drugih izvršilaca navedenog krivičnog djela”, poručuju u policiji.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *