Biće smješteni u hotelu ˝Bijela rada˝ Izvor: Dan

Autobus izbjeglica iz Ukrajine stigao u Bijelo Polje

Crna Gora

Grupa od 31 žene i djece sinoć je stigla autobusom u Bijelo Polje. Nakon što su prošli granične formalnosti na prelazu Dobrakovo, između Crne Gore i Srbije, autobus sa Ukrajincima iz grada Harkov, stigao je pred hotel ,,Bijela rada”. Dobili su smještaj i večeru. Direktor hotela Suad Pilica kaže da je sve odrađeno u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Crne Gore i Ambasadom Ukrajine.

„Oni mogu da borave kod nas dok budu za tim imali potrebe, uz svu budnu pažnju. Sve je proteklo u najboljem redu a stigla je, uz saradnju sa direktorom opšte bolnice dr Kenanom Erovićem, i ekipa hitne pomoći. Da ukaže pomoć ako nekome bude potrebna˝, istakao je Pilica.

Dr Besim Kadić, načelnik Hitne pomoći je istakao da su ukazali pomoć jednoj djevojci iz Ukrajine, koja ima povrijeđenu desnu nogu. U pitanju su rane od gelera.

„Kad izvršimo detaljne preglede, vidjećemo da li će biti smještena u Opštoj bolnici ili će liječenje nastaviti u hotelskoj sobi˝ kazao je dr Kadić.

Za Dan je Julija, koja je jedina ranjena, iz grada Harkova kazala da je preživjela strašnu golgotu i da je jedva ostala živa.

„Dok sam bila u autu na ulici u mom gradu odjeknula je eksplozija a geleri me pogodili u nogu. Duga je priča šta je sve iza toga bilo i kako sam se izbavila. Srećom da sam ostala živa˝, kazala je Julija, dodajući da je sama sa zemljacima previjala nogu, vadila gelere i dezinfikovala ranu.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *